Hoe nieuwe meubels, silverwash behandeld, schoon te krijgen

Claudia23

  • #1
Wij hebben onlangs splinternieuwe meubels aangeschaft. Massief eiken met een silverwash behandeling... een grote nadeel, is dat dit hout veel onderhoud vergt: vet vlekken gaan er absoluut niet uit, een chipskruimel is al voldoende om weer een vlekje achter te laten.

We hebben van alles geprobeerd: hg producten, meubeline, etc etc. Echter de vlekken gaan er maar niet af! Heeft iemand een idee hoe we deze vlekken verwijderd krijgen?

De meubels die nog gaan komen van ditzelfde hout gaan we overigens behandelen met een lak, want zo kan het echt niet langer...
 

H@ns

  • #2
Even terug naar de winkel denk ik want dit behoort niet echt tot de definitie van een gebruiksvoorwerp zo te lezen.
(of het moet aan een hevige vorm van smetvrees liggen)

Normaal moet elke afwerking een zekere bescherming bieden en zeker niet bij het eerste kruimeltje gaan vlekken. Aangezien de meubels zo nieuw zijn dat ze nog niet eens geleverd zijn zou ik je adviseren om het probleem aan de leverancier voor te leggen. En zeker niet nu al gaan smeren en poetsen, dat kan altijd nog.
 

Claudia23

  • #3
Ben ik inderdaad met u eens, echter de winkel vertelde me dat dit het effect is van een nieuwe behandelde tafel... dwz een tafel die alleen behandeld is met silverwash.. En ik dat zelf ook moest wel weten, dat deze niet goed vlekbestendig zijn, vooral voor vet :shock:

Kortom naar nieuwe meubels kan ik fluiten... vandaar dat ik de nieuwe meubels die nog moeten komen ook ga behandelen met lak, echter wil ik dan wel de vlekken weg heben uit de tafel die ik nu al heb..

Ik ben ook helemaal niet te spreken over de meubelzaak, echter heb ik geen poot om op te staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
2
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu