Hoe moet ik deze reservoire (vaatwasser) gedemonteren?

Groningen2012

  • #1
Wij hebben een probleem met onze vaatwasser (Whirlpool ADG 9340). Het probleem bestaat uit: haperende geluiden van de waterpomp (??) waarna het water blijft staan/vaat niet schoon wordt/programma stopt zonder foutcode door te geven. Nadat ik alle eenvoudige opties heb gehad om het probleem op te lossen bleef er nog maar 1 ding over: de ingebouwde vaatwasser eruit halen en inspecteren.

De vaatwasser ligt nu op zijn/haar rechter zijde (vanzelfsprekend is het stroom eraf en de watertoevoer afgesloten). Bij inspectie zie ik duidelijk wat het probleem is: allemaal 'prut' in een reservoire. Het is een reservoire waar het water doorheen gaat vlak voordat het water door door de platte reservoire aan de rechter zijkant van het apparaat gaat en vervolgens de vaatwasser verlaat.
Het reservoire bevindt zich rechtsonder (achterin) de vaatwasser. Bij het loshalen van de plaat rechts van het apparaat kijk je direct op dit reservoire. Wat voor onderdeel is dit? Hoe kan ik deze demonteren?

Alvast ontzettend bedankt voor de reactie!
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Is het zoutvat, deze donkere drap kleur is normaal en moet je zeker vanaf blijven ik verdenk de pomp deze zit middels een bajonet sluiting erop gedraaid deze eraf halen en controleren op stukjes glas oid anders speling op het asje van de pomp
 

Groningen2012

  • #3
Jammer..dacht ik dat ik de oplossing had...Verder zoeken dan maar.
Kan idd heel goed de pomp zijn, als je voor het appraat ligt zie je deze ook 'stotteren/haperende bewegingen maken'. Tenminste als dat het appraat rechtsachterin de vaatwasser is.

Kan ik die bajonet-sluiting er gewoon afhalen en vervolgens hergebruiken? Ik heb vanmiddag namelijk een poging gedaan om de pomp te demonteren, maar dit is me niet gelukt. Op internet las ik dat je deze eerst moet ontgrendelen en vervolgens een kwartslag naar rechts moet draaien...klopt dit?? Ik heb me suf gezocht, maar zie geen ontgrendeling zitten :( .
Alvast bedankt voor je reactie...

P.s.: ik heb inmiddels alle plinten eraf, kan er dus vanaf alle kanten bijkomen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Heb je de soda methode al toegepast om alles schoon te maken?
 

Groningen2012

  • #5
Yep..dan doet het weer een paar keer, maar niet van harte. Hij blijft 'stotteren/haperen'. :(
 

Groningen2012

  • #6
Noodgedwongen heb ik de afvoerslang van de vaatwasser weer op de afvoer van de gootsteen gemonteerd. Indien deze niet gemonteerd is en je bijvoorbeeld het afwaswater dat in de gootsteen staat laat weglopen komt er namelijk water uit deze opening :? . Nadat ik de afvoerslang hier weer had opgezet blijkt het afwaswater van de gootsteen gedeeltelijk de vaatwasser in te lopen...het waterniveau staat inmiddels boven het niveau van waar normaal de filters (onderin de vaatwasser) zitten.

Dit lijkt me niet normaal. In het verleden hebben we een verstopping gehad in de afvoer van de gootsteen, maar het water lijkt nu wel gewoon weg te lopen (na coustic soda/HG ontstopper). De sifon heb ik er inmiddels af gehad, geen vuil.

Is het normaal dat er water vanuit de gootsteen de vaatwasser inloopt? (de stekker en watertoevoer zijn nog afgesloten)
Kan het zijn dat er ergens een soort klepje kapot is waardoor de waterpomp het afvalwater van de vaatwasser niet meer gemakkelijk weg kan pompen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #7
Je afvoerslang hangt nu niet hoog genoeg en je hoofdpomp is stuk.
 

Groningen2012

  • #8
Hoe weet je of je afvoerslang niet hoog genoeg hangt???

Wederom bedankt voor de reactie!! :)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #9
Of je afvoer is verstopt of je afvoerslang is te laag.
Water kruipt niet vanzelf omhoog.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu