Hoe moet de afvoerslang v.d. wasmachine precies hangen?

Marlous

  • #1
Ik ben net verhuisd en nu hebben we net de wasmachine opnieuw aangesloten. In ons oude huis hadden we een verlengstuk aan de afvoerslang zitten wat aan elkaar gekoppeld was. Nu in dit nieuwe huis is de afvoerslang die aan de wasmachine zit ook net iets te kort, maar met het verlengstuk eigenlijk weer net iets te lang. De slang ligt nu helemaal gekronkeld plat over de vloer en dat lijkt me dus niet goed voor het afpompen.
Hoe kunnen we dit nu oplossen en wat is de beste positie voor een afvoerslang? De slang zit aan de achterkant v.d. machine bovenaan bevestigd, moet die dan met een soort lus hangen voordat die weer in de afvoerpijp gaat?
Misschien een stomme vraag, maar we weten het gewoon niet?
 

Fiesiekus

  • #2
Vreemd, ik ken wasmachines alleen met de afvoerpunt onderaan. Misschien is dit al gedaan om het leegstromen van de kuip te voorkomen.

Anyway, de slang moet de ruimte hebben, maar hoeft niet over de grond. Als de vaste afvoer zelf op 60 cm hoogte zit, en de slang hangt er vrij is (evt met touwje geborgd) is dat in principe oke.
 

Marlous

  • #3
Kan het ermee te maken hebben dat deze machine een meervoudige waterbeveiling heeft, dat om die reden de afvoer bovenaan zit?
Maar goed maakt ook niet zoveel uit, het is triowens een Bosch
WAE 28160NL
Maar nu weet ik nog niet wat we met die afvoerslang kunnen doen, die is nu echt veel te lang. Maar als we het verlengstuk eraf halen, dan is die weer net te kort. Dat huidige verlengstuk is iets van 150cm. Ik heb geen idee of er wellicht ook kortere verlengstukken te krijgen zijn?
 

Tjenne

  • #4
Zou als de mogelijkheid erin zit het verlengstuk inkorten tot op de lengte die je nodig heb,of de machine nog iets dichter plaatsen bij de afvoer,als de mogelijkheid erin zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu