Hoe het beste betegelde gipsplaten verwijderen?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik moet zo'n 40-50 meter muur (wandtegels op gipsplaat) verwijderen. De tegels zijn zwaar beschadigd, zitten allemaal los en door eerdere lekkages stinkt het (isolatie is beschimmeld).

Het rachelwerk is nog goed en dat wil ik graag zo houden. Is er nog een snelle manier om de gipsplaten van de rachels te krijgen? Het is nu een gat in de wand slaan en dan stukje voor stukje lostrekken. Gaat op zich wel (met 2 personen), maar gezien de oppervlakte is een snellere manier altijd welkom.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je weet waar de rachels zitten, zou je met een slijptol met diamant schijf de tegels en gips platen door kunnen slijpen, net naast of tussen de rachels.
Dan trek je zo een hele plaat er vanaf.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik verwacht dat je beter de rachels er ook af kunt halen. De gipsplaatschroeven moeten er anders uit, maar de schroefkoppen zitten vol. De schroeven van de rachels kan je vaak beter vinden. En een koevoet achter een rachel zetten werkt beter dan alleen de gipsplaat lostrekken.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
De gipsplaatsschroeven gaan makkelijk los uit de rachels. Met een goed bitje draai je ze zo los.

Daarnaast is het enorm zonde (zowel qua financien als qua tijd) om het complete uitgevulde rachelwerk te slopen om het daarna weer opnieuw te plaatsen alleen vanwege een paar gipsplaatschroeven. Deze zijn altijd nog af te slijpen (sneller en goedkoper dan compleet nieuw rachelwerk maken).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Mooi dat je ze los krijgt. Dan heb je meer mazzel dan ik in mijn huis ;)

Scheelt inderdaad werk als het kan blijven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu