Hoe heet dit isolatiemateriaal?

Hvorselman

  • #1
Ik zag laatst in een ruimte dat het plafond was bedekt met een soort gespoten schuim of vlokken om galm in de verder betonnen ruimte tegen te gaan. Ik kan echter nergens op internet vinden hoe dit spul heet. Het is er in ieder geval niet in platen of zo aangebracht, want het zat ook op leidingen etc.

Iemand enig idee hoe dit spul heet?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Kan vanalles zijn. Heb je een (detail)foto? Zaken als bouwjaar en soort bouwwerk zijn ook interessant om te weten.
 

Hvorselman

  • #3
Ik heb geen foto, maar het is hartstikke nieuw en je ziet het in bijvoorbeeld kantoren, leslokalen en kantine's. Als het vanalles kan zijn geef dan wat tips, dan kan ik verder zoeken. Maar op Google kom ik met trefwoorden als "akoestiekverbetering, schuim, geluidswering", etc. niet verder. Alles wat je vindt is in de vorm van platen die je kunt aanbrengen, maar niet in iets wat je er tegenaan spuit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
PUR schuim. Twee componenten PUR daar moet toch heel veel over te vinden zijn.
 

Hvorselman

  • #5
Als je zoekt op PUR vind je vooral toepassingen als vulmiddel en afdichtmateriaal. Ik kan in ieder geval geen sites vinden of afbeeldingen waar het gebruikt is om grote oppervlaktes netjes mee af te werken. Het ziet er uit alsof er een laag grote sneeuwvlokken tegenaan gespoten is, het is ruw maar egaal. Je ziet wel wat over spuit pur op internet, maar niet als afwerkingslaag waar je tegenaan kijkt. Wel op zolders en onder vloeren...

Ik heb net iemand gebeld van een pand waar het in is gebruikt, maar die had ook geen idee hoe het heet of waar het vandaan is gekomen. De aannemer had het aangebracht.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Zo ziet gespoten PUR eruit:


Het kan ook een brandwerende coating zijn:


Als het een nieuw gebouw is, is spuitasbest redelijk uitgesloten ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu