Hoe Geberit duofix aansluiten op afvoer

Svd68

  • #1
Beste mensen,

Ik weet niet hoe ik op bestaande afvoer, zie afbeelding, een inbouwtoilet moet aansluiten met de standaard pijpen die er bij zitten. Hebben jullie misschien een tip?

Alvast bedankt.
Steven

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Door deze gelijmde bocht er af te halen zodat je een schone buis overhoud en daar kan dan een steeksok met manchet verbinding 110 op.
 

Svd68

  • #3
Dank je wel Henk voor je reactie.
Ik heb de bocht eraf gehaald, maar er blijft volgens mij wel weinig over om daarover een steeksok overheen te plaatsen, of niet?

Gr
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Oeps, je hebt de bocht er gewoon afgezaagd, dat was niet de bedoeling.
Wat je nu nog kan doen, is het sstukje van de mof eraf halen, doormidden van warm stoken, dan iets rondom de pijp weghakken, zodat je er weer een lijmsok op kan zetten.

Groeten b
 

Svd68

  • #5
Dank voor je reactie Boudewijn, er brak een stuk af, zodat ik hem verder maar heb afgezaagd. Ik zal de rest er proberen af te halen, zodat er weer een lijmsok overheen geplaatst kan worden.

Gr,
 

Svd68

  • #6
Het is mij gelukt om het laatste stukje mof van de afvoer af te halen. Nu heb ik nog één vraag: Bij het inbouwtoilet zitten een aantal pijpen. wat kan ik nu het best gebruiken. De lange pijp is 90mm. er zit een verbindingstuk bij van 110mm. Moet ik nu een lijmsok tussen de afvoer en het verbindingsstuk plaatsen? Volgens bij is de zwarte pijp en verbindingsstuk van een ander materiaal dan PVC. Is dit te lijmen met PVC?

Gr.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #7
Nee die is inderdaad niet te lijmen.
Die hoort in een hulpstuk mer rubber manchet.

Groeten b
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Dat was even veel te veel van het goede om alles weg te zagen.

enige wat je nu kunt doen is het smeerlaag om de pijp weg te kappen zodat je een stukje buis boven uit steekt daar kan je dan een steek sok op plaatsen met ver volgens ver loop 110 x 100



steek sok manchet 110
 

Svd68

  • #9
Dank voor jullie hulp. Ik ga ermee aan de slag. Ik neem overigens aan dat ik de afvoer wel in de steekmof moet lijmen, maar niet naar de verbinding van het toilet want dat is niet mogelijk. Blijft dit dan goed vastzitten?

Nogmaals bedankt voor jullie huLp
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #10
Als je een sok neemt met rubber manchet, dan hoef je die niet te lijmen, niet aan de afvoer, en niet aan het zwarte verloop.

groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu