Hoe bereken je het vermogen van een radiator?

Gekkehenky

  • #1
Op internet worden vaak radiatoren aangeboden en zijn alleen de maten vermeld.ik weet wel hoeveel ik nodig heb ,maar hoe bereken je het vermogen als je alleen de maten hebt :?:
 

Fiesiekus

  • #2
Kijk op de sites van radiatorenfabrikanten; daar staan tabellen met vermogens. Merken worden hier niet gegeven, maar met een google-actie kom je een heel eind.
 

Xr8

  • #3
Maten zeggen nog niet alles, het type is ook van grote invloed, een 2 plaats radiator van dezelfde oppervlakte levert veel minder vermogen dan een met dezelfde oppervlakte maar met convectoren.

Daarbij zit er in de merken onderling ook nog verschil, de goedkopere radiatoren hebben vaak een vrij grove convector maw minder per radiator lengte, bij de wat duurdere is de convector fijner en heeft dus een grotere oppervlakte en dus geeft deze meer vermogen af bij dezelfde grootte en watertemperatuur.

Tevens maakt het uit welke watertemperatuur er doorgaat, is het een oude ketel met temperaturen tot 90 graden dan is de afgifte groter dan bij de huidige Hr ketels welke met een lagere watertemperatuur proberen te stoken. Tegenwoordig wordt vaak het vermogen bij 75/65/20graden gebruikt.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu