Hoe afvoerpomp vervangen van Siemens vaatwasser?

KoPo

  • #1
De afvoerpomp van onze Siemens vaatwasser (SE65560) maakt een geluid als een kettingzaag. De afvoer is schoon en er zijn geen resten/stukjes achtergebleven.
Ik wil dus nu de afvoerpomp van dichtbij gaan bekijken. Maar hoe kom ik daarbij? Via de zijkant en het labyrint? Dat lijkt me heidense klus!

Dank en groeten,
Koos

BTW, Via de Siemens onderdelen website wel de detailtekeniningen gevonden.
 

Rusako

  • #2
Je kan zo aan de onder zijde van de deur de plint los schroeven dan zie je hem wel zitten aan de linkerkant voor aan.MAAR als je de schoebjes wil bekijken kan dit ook van de binnen kant,zeef eruit dan zie je een schroefje onder in draai deze los en trek een wit paletje om hoog waar de schoebje onder zit! suc6 :wink:
 

KoPo

  • #3
Rusako schreef:
Je kan zo aan de onder zijde van de deur de plint los schroeven dan zie je hem wel zitten aan de linkerkant voor aan.
Ok. Misschien dat ik daar genoeg ruimte heb om bijv de lagers te inspecteren. Zal ik gaan proberen.
MAAR als je de schoebjes wil bekijken kan dit ook van de binnen kant,zeef eruit dan zie je een schroefje onder in draai deze los en trek een wit paletje om hoog waar de schoebje onder zit!
Dat wist ik inmiddels. En ziet er goed uit.

Dank.
Koos
 

KoPo

  • #4
De plint is eraf en het labyrint ook. En de veerklemmen van de deur ook. Inclusief schroeven aan de achter- en voorzijde. Ik kan nu redelijk goed onder de bodem kijken. De bodem zelf krijg ik toch helaas niet niet verwijderd. Blijft nog steeds ergens achter zitten.
De afvoerpomp zit in een half-transparant kuipje. Ik heb weinig ruimte en zie geen slangklemmen om los te draaien. Ook geen andere klemverbinding of zo. Hoe krijg ik nu de afvoerpomp eruit?

Dank,
Koos
 

KoPo

  • #5
Weer een stap verder. De pomp zit vast met een bajonetsluiting. Kwartslag naar rechts draaien en je kunt hem eruit nemen.

Wordt vervolgt...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu