HERZ: voorinstelling door slagbegrenzing?

Hvdk

  • #1
Binnenkort ga ik radiatoren verplaatsen, thermostatische kranen plaatsen en alles inregelen.
In mijn woonkamer geen thermostatische kranen, maar standaard Herz radiatorkranen, type weet ik niet. De thermostatische kranen zijn allemaal dubbelinstelbaar.

Al eerder heb ik op het forum vernomen dat deze Herz ook instelbaar zijn? En dat met een speciale inregelsleutel: Met een schroevendraaier lukt mij het ook.

Maar volgens mij is dit een Herz met: voorinstelling door slagbegrenzing?
Wat is het verschil dan met dubbelinstelbaar?
Of zijn dat 2 benamingen voor hetzelfde?

Kan ik hiermee ook gewoon de stroom instellen. Dan hoef ik nl niet de voetventielen te gebruiken die ik heb liggen. Zit er weer wat strakker uit.




 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Is precies hetzelfde inderdaad.
 

Hvdk

  • #3
Bedankt, scheelt weer 2 radiators demonteren/monteren.

Kan slotje op.
 

Bernhard

  • #4
Dat is niet hetzelfde!
Een ventiel met slagbegrenzing heeft een veel grovere instel mogelijkheid. Dat is een zgn A-tec ventiel. Het nadeel van zo'n ventiel is dat het opendraaien maar een halve tot hele slag is.
Een doorsnee gebruiker denkt ik moet de knop doordraaien. Het nokje voor de slagbegrenzing wordt dan afgebroken en daarmee is de hele instelling weg.
Een ventiel met dubbele instelling via de spindel is een zgn B-tec ventiel. De instelling is nauwkeuriger, de instelling en slag blijft even groot. mvgr bernhard
 

Hvdk

  • #5
Misschien heb ik mij vergist en is het geen slagbegrenzing. Uit de Herz-pdf had ik begrepen dat dit type een slagbegrenzing heeft en geen dubbelinstelbare instelling heeft.
Er staat verder geen type op. De installatie is rond 2012 aangelegd door de vorige eigenaar.

Ik moet echt heel vaak rond draaien met mijn schroevendraaier in de holle as, voordat de flow op zijn minimaalst is. Dus heel ver naar binnen draaien.
De witte draaiknop heeft dan nog net zo veel slagen als voorheen.
 

Bernhard

  • #6
Het ventiel op de foto is een dubbel instelbaar ventiel via de spindel.
In mijn vorig bericht heb ik het verschil tussen een ventiel met slagbegrenzing en een ventiel met instelling via de spindel uitgelegd. mvgr bernhard.
 

Hvdk

  • #7
Bedankt voor je uitleg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu