Herstel muurtje toilet

Varse

  • #1
Inmiddels ben ik al flink wijzer geworden door dit forum, waarvoor dank!

Na het verwijderen van de tegels en specie bleef drijfsteen over met daarnaast witte baksteen (?)(foto 3) Het pleisterwerk aangebracht boven de tegels is zo te verwijderen met een borstel. Tijd voor een grondige opknap beurt.

Het muurtje is onderbroken door een ingemetseld stuk hout (foto 2) waar het kraantje en wasbakje aan heeft gezeten, de sleuf onder in de muur is afkomstig van de loden afvoer. De sleuf (horizontaal) in de muur is van de aanvoer. Er komt geen fonteintje terug in dit toilet.

Vraag: Hoe kan ik het beste het muurtje herstellen?

Het opnieuw opbouwen is m.i. geen optie; aan de andere zijde bevindt zich de keuken welke in nette staat is. Vooral het verwijderen van het hout lijkt mij riskant omdat dit een flink deel van het muurtje is.

Hetzelfde toilet maar dan de rechtermuur:
Foto 4 is de aansluiting van de watermeter, hier gaat een loden standleiding over in de watermeter (koper gesoldeerd). Deze meter hangt iets in de ruimte, ik zou hem liever naar achteren (20 cm) verplaatsen zodat het geheel netjes weggewerkt kan worden in een koof met een luikje of iets dergelijks. Contact met Evides gaf mij het idee dat mits de meter in het toilet blijft hangen deze zelf verplaatst mag worden, de meter zat namelijk in een beugel. De man van de werkplaats zat er zeer praktisch in.

Vraag: wat is de ervaring met een zeer kleine verplaatsing van de watermeter? Vooral de verbinding lood naar koper naar watermeter lijkt redelijk kwetsbaar.





 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Beter was geweest, als je de oude tegels had laten zitten, en daar weer overheen betegeld of gestukt.
Nu zullen er veel stenen los zitten.

Je kunt dit wel stuken, maar je hebt kans op scheuren straks.

Ik zou er een wandje voorzetten.
Je kunt dan wedi of blauw platen gebruiken.
Deze zet je dan met dotten lijm en speciale pluggen vast op de muur.
Zo krijg je dan weer vaste strakke wanden, die gemakkelijk af te werken zijn met tegels of stucwerk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het stuk hout in de muur is waarschijnlijk de opleg van de balk die er bovenop ligt, afhankelijk van wat er aan de andere kant zit moet dat zo blijven zitten of anders kan het weggehaald worden.
Bij gebruik van de platen die Peter bedoelt kan het geheel sowieso blijven zitten.

Ik zou evides nog eens bellen en zeggen dat u de loden leiding daar kwijt wil, ze lopen (behoorlijk) achter bij het vervangen van loden leidingen.
Gezien de plek van de leiding zou ik de watermeter ook laten verplaatsen, dat kan tegelijk met het vervangen van de loden leiding.
 

Varse

  • #4
Bedankt!

Die wedi platen kende ik nog niet.

Ik neem nog eens contact op met Evides. Navraag bij buren geeft aan dat Evides tot straat niveau koper heeft maar dat inpandig er nog lood gebruikt wordt. Evides zou alleen verantwoordelijk zijn tot in de meterput. Het stuk lood in de woning zou vallen onder de VVE ? Gek is dan wel dat ze claimen verantwoordelijk te zijn voor de meter maar niet het stuk tussen meter en meterput...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ze zijn verantwoordelijk tot en met de meter.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Kijk uit jan, het gaat om een appartement, het zou dus ook een tussen meter kunnen zijn.
dat evides inderdaad verantwoordelijk is tot de hoofdmeter, en de VVE voor de tussenmeters. dan klopt het verhaal.

groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu