Herstel buitenmuur verf/voegen

Opaulzen

  • #1
Hallo Allen,

Ik zit momenteel met het probleem van een lelijke buitenmuur van mijn schuur die (volgens mij) lichtelijk last heeft van optrekkend vocht.De latex op de onderste paar lagen baksteen begint te bladderen en de voegen zijn ook niet meer geweldig. Nadeel is dat de vorige bewoners de muur geel hebben geverfd, dus het valt nogal op.

Voordat ik een expert laat komen om injectie of iets dergelijks te overwegen wilde ik een poging doen om dit enigszins zelf te herstellen. Mocht dit niet helpen dan kan dit alsnog.

Mijn idee: Oude loslatende verfdelen en kapotte voegen afspuiten met hogedrukreiniger, hierna waar nodig opnieuw bijvoegen en dan opnieuw latexen.

Vergeet ik iets? Moet ik de muur nog met iets behandelen? Is dit uberhaupt wel een slimme aanpak?

Zie enkele foto's als bijlage.

Ik hoop dat jullie mij een paar nuttige tips kunnen geven.

Groet,

Oliver




 

Wesley015

  • #2
Dit is het nadeel van een geverfde bakstenen muur. Het vocht in de muur kan niet goed verdampen en zal in tijde van vorst de voegen kapot/eruit drukken.
Schilder daarom nooit een gemetselde buitenmuur. (Bij Damp doorlatende muurverf zal dit minder zijn.)
De beste remedie in mijn inziens is de muur laten stralen. Al zal niet al het verf verwijderd kunnen worden. Maar de muur kan dan wel weer ademen.
 

Opaulzen

  • #3
Mhh jammer, ik had gehoopt dit te kunnen voorkomen. Dit is dus niet iets wat ik zelf kan doen ben ik bang voor.

Geen andere opties?

Zou ik na eventueel stralen dan wel de muur weer kunnen verven met damp doorlatende verf? De kleur van de muur heb ik namelijk geen problemen mee, en als de verf er niet helemaal vanaf komt lijkt mij dat ook de beste optie.
 

FritsR

  • #4
Je zou de onderste nog zichtbare horizontale voeg (lintvoeg) kunnen uithakken of uitslijpen. Dit in stukken van ongeveer 50 cm en om en om. In de uitgehakte lintvoegen stroken DPC-folie of EPDM-folie of lood aanbrengen als vochtbarrière. Opnieuw voegen, laten uitharden en dan de andere gedeeltes op de zelfde wijze aanpakken.

De gevel schoonspuiten met de hogedrukreiniger en eventueel nog loszittende verflagen verwijderen met roestborstel. Daarna een goede vochtregulerende buitenmuurverf gebruiken.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu