Hemelwaterafvoer loopt over!

FMW

  • #1
Hallo,

We hebben kort geleden een nieuw huis gekocht. Na het natte weer van de laatste tijd, zijn we erachter gekomen dat we een afvoerprobleem hebben. De muren in de hoek waar de regenpijp de grond in gaat (hoek van overdekte terras) hebben last van doorslaand vocht en zijn aan de binnenkant onderin nat (keuken en woonkamer). Ook komt na een flinke regenbui water omhoog tussen de voegen van de tegels van het overdekte terras.

Nu zijn we gaan graven en kwamen tot de volgende ontdekking:



De grijze pijp die overdwars loopt is de afvoer van de overkapping, en de witte pijp is de hemelwaterafvoer van de hellende en platte daken.
Volgens mij is de bedoeling dat het regenwater in deze put de grond in trekt. We hebben dus de tuinslang erin gehangen, en na 30 seconden liep de put al over. Geen wonder dat een flinke regenbui dit ook doet :?... Er komt zo'n 50 m2 hellend en plat dak op uit.

Moeten we de put gewoon uitbaggeren of is er meer nodig om dit op te lossen?

We gaan in de toekomst een stuk uitbouwen en op dat moment moet de hemelwaterafvoer toch helemaal aangepast worden, dus een oplossing die tot die tijd enig onderhoud vraagt is prima.

Alvast bedankt voor jullie hulp!!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Waarschijnlijk is uitbaggeren idd de oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu