Hemelwaterafvoer binnen of buitenlangs?

Martijnenesther

  • #1
Ons nieuwe huis (houtskeletbouw met een houten gevelbekleding) wordt momenteel gebouwd. Onze architect heeft bedacht de hwa vanaf het dak binnendoor in de houtskeletbouw-wanden te laten lopen. De aannemer raadt dit echter af, vanwege mogelijke problemen bij lekkage. Hij stelt: Je ziet dan pas als het hout gaat rotten dat er intern problemen zijn. Ook zou je het water misschien binnen kunnen horen lopen door de buizen. We vinden het wel mooier om het in te bouwen. Wat te doen? Iemand hier ervaring mee? We horen het graag.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De aannemer heeft gelijk.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het geluid kan je opvangen door de buizen niet verticaal maar schuin te plaatsen.
De aansluiting van het onderdeel wat in de dakbedekking zit geplakt kan je niet aan die verticale buis verlijmen. Dit moet demonteerbaar zijn, vraagt aandacht van de dakdekker en de loodgieter. Deze twee zijn verantwoordelijk. Altijd lastig met twee.
Als je het heel erg mooi vind en je hebt er wat voor over er zijn heel goede systemen, deze hebben buizen van maar 50 mm daar hangt een prijskaartje aan.
 

Martijnenesther

  • #4
Hallo Peter en Wgb,

bedankt voor jullie reactie. Omdat de afvoeren aan de achterzijde van ons huis zitten kiezen we toch voor de zekere variant, namelijk buitenlangs...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu