Help! Vocht!

Beerboeloe

  • #1
De achteraanbouw van ons huis is ongeveer 8 jaar oud en ligt iets hoger dan het terras.
Tegen de achtergevel zit een schuifpui. Direct achter de schuifpui buiten, ligt een gedeelte wit grind, dan opsluitbanden en de rest van de tuin bestaat uit geel grind. Het is kleigrond. :(

De binnenvloer vanaf de schuifpui bestaat uit parket. En nou komt het.
Sinds een paar weken begint het parket donker uit te slaan en verschillende planken worden grijzig tot zwart. Omdat dit volgens mij een vochtprobleem is, ben ik aan de buitenkant direct achter de schuifpui het witte grind gaan wegscheppen en tot mijn schrik zit deze 'bak' grind vol met water.

Nou kan ik natuurlijk al dat grind weghalen en het water proberen te lozen zodat er een groot gat ontstaat en hopen dat het droog blijft.

Maar wie weet hier een goede permanente oplossing voor. Ik ben nl. bang dat de zwarte plekken in mijn parket zich snel zullen uitbreiden.

Bedankt voor het lezen van dit verhaal en hopelijk heeft iemand een oplossing.
 

Fiesiekus

  • #2
Drainage in één of andere vorm? Een zandlaag met onderin drainageslangen aanbrengen bijv.?
 

Beerboeloe

  • #3
Bedankt voor je inbreng.
Misschien nog iemand met een oplossing?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zelfde als Fiesiekus.
 

Michiel_H

  • #5
Je moet niet het symptoom (vlekken in parket) aanpakken, maar de oorzaak (water in grind). Zorg dus inderdaad voor goede afvoer.
 

Pigion

  • #6
Ik krijg de indruk dat het misschien ook wel condensatie op de koude krkvloer kan zijn. Wat voor muur zit er onder schuifpui? Is het een spouwmuur? Met of zonder isolatie?
Als de condensatie kan worden toegeschreven aan een koudebrug omdat de binnenvloer direct tegen een ongeïsoleerde buitenmuur zit, dan kan je proberen aan de buitenzijde speciale isolatie te plaatsen. Ik dacht dat het PE platen zijn. Deze worden ook in de spouw onder het maaiveld toegepast. Daarnaast is een goede ontwatering noodzakelijk.
Pigion
 

Beerboeloe

  • #7
Het is een spouwmuur met isolatie.

Bedankt voor het meedenken en reageren.
kHeb in ieder geval een bouwbedrijf in de arm genomen.
 

Michiel_H

  • #8
Mogelijkerwijs is bij het smeren van de cementdekvloer of het gieten van de anhydrietvloer iets naar buiten gelekt. Dat is mogelijk door de alsmaar groter wordende spouwen (enig idee hoe groot de spouw is) en de af en toe minimale neggemaat (hoe groot is die? Buitenkant kozijn tot buitenzijde metselwerk). Hierdoor zou je dus een grote koudebrug hebben met alle gevolgen van dien. Dit kun je alleen met zekerheid ontdekken door te slopen..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu