Help,muur verven mislukt!

Amy91

  • #1
Hoi,
In mijn oude studentenkamer had ik de muur blauw geverfd met blauwe latex verf. Was allemaal goed gegaan, alleen toen ik ging verhuizen moest hij weer wit. Toen hebben we 2 emmers witte muurverf gehaald, en zijn gaan verven. omdat de 1e laag niet goed dekte, hebben we gelijk een 2e laag erop gedaan, zonder dat de 1e laag eigenlijk droog was. Toen alles droog was, zaten er scheurtjes in de verf, en als je vanaf de zijkant kijkt is het ook niet effen, sommige stukken zijn donkerder dan andere stukken. als je recht voor de muur staat zie je dit niet. Nu is mijn huisbaas moeilijk gaan doen, en moet de muur dus goed gedaan worden.
Een kennis van me die er wel verstand van heeft, zegt dat als je het een beetje schuurt en er nog een laagje overheen verft dat het dan allemaal in orde is.
Is dit waar, en zoniet, wat kan ik dan het beste doen? Wil namelijk graag mijn borg terug krijgen, zonder dure schilderskosten!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Een 2e laag muurverf over een nog niet droge ondergrond = moeilijkheden.

Of dit met een beetje schuren is op te lossen is geheel afhankelijk van de opgebrachte laagdikte(n). laat eerst de muur goed drogen. Na het schuren goed ontstoffen.

Daarna weer opnieuw sauzen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu