Hellend dak - Gipsplaat rechtstreeks zonder regelwerk

Ktm

  • #1
Is het een probleem om gipsplaat rechtstreeks tegen het isolatiedeken met aluminium dampscherm te plaatsen dus zonder regelwerk ? Vraag me af of het noodzakelijk is dat er ruimte tussen gipsplaat en isolatiedeken moet zijn.Bij mijn dak zijn de sporen mooi recht en er zit een tussen ruimte van 37cm waar ik isolatiedeken van 45 cm wil tussen duwen.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Even een paar korte vraagjes.
u gaf aan isolatie 45 cm is dit geen 45 mm.
de isolatie heeft een aluminium vochtscherm deze komt aan de warme kant.
de gipsplaat die u aan wil brengen.
dit zijn mij vragen.
 

Ktm

  • #3
De ruimte tussen de balken(sporen)is 37 cm en spijkerflensdeken is er van 35 of 45 cm breed in mijn geval dus 45 cm breed. De dikte van de isolatie wordt naar het ophogen van de sporen 12 cm (is nu 7 cm en wordt 12 cm). Aluminium zijde uiteraard aan de warme kant. Omdat ik nu al een krappe hoogte heb op zolder wil ik geen regelwerk aan brengen en hoeft eigenlijk ook niet omdat de balken mooi op elkaar stroken. Dus vandaar mijn vraag of de gipsplaten zo tegen het isolatiemateriaal kan zonder tussen ruimte.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #4
Ja natuurlijk aluminium folie is dichter dan plasticfolie maar dan wel alle Gaten goed afplakken dat hij in werkelijkheid pot dicht is
De gipsplaten horizontaal aanbrengen en schroeven in de sporen.
Werkt ook nog lekerder je kunt stapelen.
 

Tiho

  • #5
Klein probleem is wel de in elkaar geduwde isolatie, als het 37 cm is kun je er beter iets van hooguit 39 cm tussen plaatsen.
 

Ktm

  • #6
Als ik de fotos bekijk bij rockwool (doe het zelf producten stappen plan) zie je dat het isolatiedeken toch wel meer als 2 cm over de keeper schiet.
 

Ktm

  • #7
Bij nader inzien kan een foto vertekenen en ga ik het op maat snijden.
Bedankt voor de info.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu