Heet water uit douche bij doortrekken wc

Besje

  • #1
Sinds kort hebben we een nieuwe cv-ketel (ipv geiser). Als iemand nu de wc doortrekt krijgt degene die onder de douche staat zeer heet water. Weten jullie hoe dit kan gebeuren en vooral hoe dit verholpen kan worden?

Groeten Ellen
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Lijkt op een te dunne leiding tussen toilet en douche, het toilet vraag zoveel water dat er niet voldoende koud water is voor de douche.Mogelijk als je de stopkraan van het toilet iets dicht zet dat er verbetering optreed maar dan vult je stortbak weer langzaam.
 

Fiesiekus

  • #3
Lijkt op te dunne leidingen.
 

Besje

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Ik ga de stopkraan van het toilet wat dichter draaien. In het voorjaar gaan we de badkamer verbouwen dus nemen we dit punt meteen mee. Het is handig dat ik nu weet in welke richting ik moet zoeken.

Groeten Ellen
 

Azijnpisser

  • #5
Lost een thermostaatkraan dit probleem niet op?
 

Pigion

  • #6
Nee, maar ten dele. De meeste thermostaatkranen reageren (te) langzaam en de mens is zeer gevoelig voor temperatuurschommelingen. Ik kan mij een test in de Consumentengids herinneren, waarbij de meeste kranen onder de maat scoorden. Slechts een enkele zeer dure kraan reageerde snel. Ik denk dat dit te maken heeft met de grootte van het regelende element (de balg).
Misschien kunnen de experts er meer van zeggen.
Pigion
 

Besje

  • #7
Toen het probleem zich voor het eerst voordeed stond mijn dochtertje van 3 onder de douche. Zij schreeuwde het uit. Ik heb meteen een nieuwe thermostaatkraan (€70,=)gemonteerd. Dit hielp iets: het douchewater was geen 63 graden meer maar nog wel te heet. Wellicht dat een echte dure thermostaatkraan nog uitkomst biedt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Nee dat helpt niet, de regeling is helaas traag en er word pas geregeld als het kwaad al is geschied.
Het water word nl. gemeten in de uitloop van de douche pas als deze te hoog is word de koude kraan verder opengedrukt.dus eerst word het water te heet en pas dan volgt een correctie.
Duurdere merken veranderen daar niets aan, mogelijk is de regeling een fractie sneller maar het moet eerst heter worden voordat het weer kouder kan worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
De kraan bij het toilet en de kraan in de douche afknijpen, bij de douche alleen het hete water.
 

Besje

  • #10
Dus als ik jullie goed begrijp is de oplossing een nieuwe dikkere koudwaterleiding?
 

Pigion

  • #11
- Wat heeft het gedeeltelijk dichtdraaien van de stopkraan naar de WC opgeleverd? Als je kan leven met een iets minder snel vullen van het reservoir, is dat de éénvoudigste oplossing.
- Indien dichtdraaien niets heeft opgeleverd, kan je kiezen voor een 15 mm aanvoer.
- Zat er stroomopwaarts nog een geknepen kraan??
Pigion
 

Besje

  • #12
Beste Gigion,

- nee, nog steeds heet water.
- stroomopwaarts zat er geen dichtgeknepen kraan meer.
- We gaan binnenkort de badkamer verbouwen; ik hou er rekening mee dat er een 15 mm aanvoer moet komen.

dank, dank
 

Wilw

  • #13
Ik heb al jaren net voor de badkamer een tacoklep ingebouwd. Kun je instellen op bv. 50gr en het wordt niet heter is ook veiliger en goedkoper kost ± € 55,-- hij is te zien op ******* appendages het is een MT52.
Snap niet dat dit ding niet vaker word gebruikt, voor jou probleem misschien niet geschikt maar voor je verbouwing een idee?
gr Wil


Commerciële link verwijderd, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu