Heeft egaline genoeg demping voor een appartement?

Bart29

  • #1
Beste,

Over een half jaar betrekken mijn vriendin en ik een 4-kamer appartement op de 4e verdieping van een nieuwbouw appartementencomplex. Nu houden wij van een simpele, strakke, industriële look. En daarom willen wij een egaline vloer (Ook omdat wij vloerverwarming en -koeling hebben..).
Nu is mijn vraag of dit genoeg geluidsdemping geeft voor een appartement.. Het schijnt dat onze nieuwe onderbuurman 2 bij 2 is.. -slik- :wink:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Egaline is gewoon vloeibaar beton. dat dempt helemaal niets.

Dat word naar de sportschool en zorgen dat je 2,5x2,5 wordt, succes.

In de meeste appartementen is harde vloerbedekking niet toegestaan of pas nar een dempende laag , zie ook de VVE reglementen
 

Bart29

  • #3
Maar op vloerverwarming met koelfunctie kan ook geen tapijt/laminaat.. Wat zou dan een optie zijn?
Kan zijn dat ik niet direct reageer.. I'm off for my work-out.. :?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ik neem aan dat de koeling en verwarming vanaf de bouw door de aannemer worden geplaatst, of laat je dat zelf doen.

Als de aannemer het plaatst als onderdeel van het project dan zal deze onder de koel/warmte constructie een dempende laag moeten aanbrengen.
Zoals kurk oid.

Doe je het zelf dan zal je die zelf moeten aanbrengen.

Vraag anders de aannemer welke vloerbedekkingen erop kunnen zonder dat je buurman overlast van jouw heeft.
 

Bart29

  • #5
Ik heb de aannemer inmiddel seen e-mail gestuurd met de vraag of er een dempende laag wordt aangebracht onder de koel/warmte constructie..

Bedankt voor je advies! Ik post nog wel een bericht met de uitslag..

Grtz
 

wverschoor

  • #6
Er kan wel laminaat op die vloer met een speciale ondervloer met gaatjes en een plastic laag daaronder voor condensvorming tegen te houden er bestaat nl een botonlook laminaat het merk mag ik niet noemen maar je hebt er een wielrenploeg van

walter
 

Laminaatman

  • #7
En ook laminaat van andere merken dan de twee die wielerploegen sponsor(d)en van gerenommeerde fabrikanten kan gelegd worden over vloeren met vloerkoeling/verwarming mits de goede ondervloer gebruikt wordt.

Er zijn ook HPL laminaatvloeren op de markt met een ingebouwde ondervloer die op deze systemen gelegd kunnen worden en een extreem lage warmtedoorlaatweerstand hebben, wat inhoudt dat ze de werking van het koel/verwarmingssysteem zo min mogelijk hinderen.
 

MvanV

  • #8
Je kunt wel een egalinevloer maken, maar het moet dan helemaal vrij zwevend zijn gemaakt. Het mag de oude vloer nergens raken.
Er moet dus isolatie op de vloer, dan een extra laagje beton of plaathout oid, en dan egaline. Die moet ook de muren niet raken, daar moet kit tussen (onder een plintje oid).
Bekijk ook even hoe dik het boven de isolatie moet worden, alleen egaline zou scheuren als het niet dik of gewapend wordt aangebracht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu