Hard tikkend geluid bij watergebruik buren

Siri1978

  • #1
Beste mensen,

Al drie keer is er een loodgieter geweest, maar we komen niet achter de oorzaak van het probleem.

Sinds enkele maanden klinkt er een hard tikkend geluid achter mijn badkamermuur als de bovenburen water gebruiken. Dit is voornamelijk bij heet water en doorspoelen toilet. Het tikt dan snel achter elkaar voor een halve minuut tot soms een minuut. Bij warm water tikt het soms tot 30 minuten lang nog na. Alle leidingen en afvoeren lopen achter deze muur. De cv ketels staan in onze keukens een meter of 2 verderop.

Eerste gedachte was een te strak geplaatste leiding die bij warm water uitzet. Echter blijft na vervangingen van een deel van de leiding en aanbrengen isolatie, toch het tikgeluid aanwezig. Het is hard genoeg om er 's nachts wakker van te worden. Als ik zelf warm water aan zet in de badkamer tikt het kort, maar bij lange na niet ze erg als wanneer de buren douchen. Ik kan het geluid via mijn woning niet reproduceren en aangezien de buren nergens last van hebben, zijn die wel klaar met het gedoe. Niemand van ons heeft onlangs verbouwd.

Ik woon op de eerste verdieping (woning uit 1927). Het geluid wordt veroorzaakt als de bovenburen op 2 of 3 hoog hun kraan open zetten. Als zij of ik het toilet doorspoelen hoor ik hetzelfde geluid maar dan korter.

Ik woon in een koopwoning maar moet alles via de VVE regelen. Het duurt nu al 4 maanden. De loodgieter wil nogmaals een stuk pijp vervangen, maar ik krijg meer het vermoeden dat het met een afvoerpijp te maken heeft dan watertoevoer. Maar ik ben absoluut geen kenner.

Wie kan helpen?
Kan het aan mijn eigen cv-ketel liggen? Is die bijvoorbeeld niet vol genoeg (op 1, volgens de loodgieter genoeg) en veroorzaakt dit lucht in de leiding/afvoer? Er lijkt in mijn keukenkraan wat lucht te zitten soms. Ik heb sinds 4 maanden een nieuwe wasmachine, kan daar een probleem liggen?

Alvast dank voor het meedenken.
Groet Siri

PS ik kan helaas geen geluidsopname plaatsen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaats eens een tekening hoe de riolering zit die naar de buren gaat.
en of er iets veranderd is in evt reparatie van iets.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu