Haperende electrische rolluik heeft ijzerdraad

EeDeePee

  • #1
Zo'n 5-tal maanden geleden hebben we overal in onze woning ramen en (ingebouwde) rolluiken laten plaatsen, waarvan sommige electrisch bediend zijn. Eén van deze electrische rolluiken heeft van in het begin steeds veel lawaai gemaakt bij het op- en aflaten. Daarnaast maakt ze iedere keer een haperend geluid, alsof er binnen iets blokkeert. Soms is het zelfs zo dat ze bij het aflaten een stukje blijft hangen om nadien plots een stuk naar beneden te "vallen".

Iedere keer wordt ons door de firma in kwestie verteld dat dit allemaal normaal is, dat een rolluik zich moet "zetten" naar het raam, naar de invloed van de buitentemperatuur, etc. Wij geloven dit allerminst en zijn ook niet tevreden over de firma, maar kunnen niet veel doen.

Gisterenavond ging alles weer zeer stroef, het rolluik maakt opnieuw zeer veel lawaai bij het oplaten en toen we ze opnieuw aflieten, bleef ze aan één kant hangen. Langs buiten zagen we helemaal bovenaan in de hoek een dikke, verwrongen ijzerdraad uitsteken, die helemaal geklemd zat tussen de rolluik lamellen en mee op- en afging in de geleiders.

Na veel gewrik hebben we de draad eruit gekregen (zie foto), maar de beschadiging aan het rolluik is groot.

Heeft iemand een idee of dit een onderdeel is van onze rolluik/motor/... of waar deze draad voor zou kunnen dienen? Het gaat hier om een rolluik met dubbelwandige PVC lamellen, die bovenaan met veertjes aan de rolas vasthangen. De onderste lamel is van ALU.

 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Het is de borgclip die de motor borgt in de motorsteun.
Hij zal niet goed geplaatst zijn bij het monteren van de motor in de rolluik.
 

EeDeePee

  • #3
De motor zit in de rol-as en is zo meegekomen uit het fabriek.

Zou het kunnen dat deze clip los is komen te zitten tijdens transport? Of toen de werklui alles uit hun bestelwagen haalden en met dit rolluik tegen de aanhangwagen botsten? Of misschien nadat ze de rolas een aantal keren hebben moeten verhangen, om ze waterpas te krijgen?
 

EeDeePee

  • #4
Nog een vraagje: een andere rolluik, die niet electrisch is, maakt een gelijkaardig geluid wanneer we ze optrekken en hangt soms ook vast. Heeft een rolas, zonder motor, ook zulke borgclips? Of zijn er daar andere clips of ijzers in de as, die los zouden kunnen zitten?

Bedankt!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Als de borgclip goed gemonteerd wordt kan deze niet uit de groeven.
Die clip was verkeerd geplaatst.

Een handbediende rolluik heeft geen borgclip.
Het zou kunnen zijn dat daar een ophangveer het probleem is, maar dan zou je de kast open moeten maken en e e a bekijken.

Als de rolluiken nog binnen garantie vallen moet je de leverancier terug laten komen en de zaak laten oplossen.

Rolluiken moeten normaal werkene en niet schokkend en nu en dan blijven hangen.
 

Patricio

  • #6
Wat dit probleem ook kan veroorzaken is dat wanneer het pantser niet gearreteerd is de lamellen zijn verschoven en deze dus niet goed in de geleiders willen komen. Hierdoor zal het rolluik erg schokken.

Arretering wil zeggen dat de lamellen om en om aan de zijkant een kunststof plaatje hebben waardoor de lamellen tov elkaar niet heen en weer kunnen schuiven in de breedte.

Verder idd net wat Waldy zeg leverancier erbij halen en op laten lossen want dit mag niet gebeuren. Een rolluik hoort goed te werken en hoeft zich niet te zetten zoals de firma zegt. En als consument heeft u ook rechten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu