Hangmat ophangen

Brigitta

  • #1
Hallo,
Wij hebben een grasveld in de tuin van ongeveer 4x4 meter. Wij willen daar graag vier hangmatten ophangen, maar bevestiging aan het huis of bomen is niet mogelijk :!:

Is het mogelijk om vier palen in de grond te zetten in een vierkant en dan langs alle de zijden van het vierkant een hangmat op te hangen? Zo ja, hoe doen we dat en welke materialen hebben we nodig?

Ik hoop dat iemand ons kan helpen!
 

Pepjo

  • #2
Er komen aardig wat krachten bij kijken !
Ik denk dat je rond de palen een betonnen voet moet storten en zelfs dan heb ik nog m'n twijfels.

Kun je de palen niet bovenaan aan elkaar met balken verbinden ? Dat ondervangt de krachten. Dan laat je daar klimplanten overheen groeien en lig je lekker onder ruisende blaadjes. :D
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Er zijn ook hangmatten te koop met een compleet frame erbij. Hij staat dan onafhankelijk van wat dan ook. kan je hem ook nog met de zon meedraaien (of er vanaf natuurlijk). Alleen 4 stuks op zo'n stukje grond wordt wat krap misschien?
 

Pepjo

  • #5
Ik heb zelf zo'n frame gemaakt. Eerst goed gespioneerd bij een tuinmeubelenzaak, foto'tje gemaakt en de groffe maten opgenomen.

Toen het ding gemaakt van geimpregneerd tuinhout. Niet het allermooiste, maar in hardhout wordt het helemaal loodzwaar, en ik wil het nog kunnen verplaatsen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
De afbeeldingen in het onderwerp van de hierboven genoemde link zijn teruggeplaatst.
 

Brigitta

  • #7
Hoi,

Bedankt voor de hulp allemaal, ik denk dat we maar professionele mensen het systeem gaan laten bekijken en als het mogelijk is bouwen. De kans dat het fout gaat als we het zelf doen is denk ik toch wat te groot. :wink:
Nog meer tips zijn vanzelfsprekend nog welkom!

Wij willen echter geen frame voor een hangmat zoals je die kant-en-klaar kan kopen omdat je dan nog niet vier hangmatten kwijt kan in ons kleine tuintje. :( Dan liever nog twee hangmatten aan palen, die kan je tenminste laten staan (de palen) en dan zit je niet met die standaards te houden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Het heeft weinig zin meer tips te geven als je het toch laat doen.

Want die "professionele mensen" zullen de situatie ter plekke bekijken en bepalen hoe ze het gaan doen. Dan kunnen we wel van alles gaan verzinnen en tekenen, maar dat is alleen een hoop werk voor niks.

Dit is een klusforum, bedoeld voor doe-het-zelvers. :wink:
 

Brigitta

  • #9
@Kees--> ik wil het ook zelf doen :!:
Maar als ik de tips zo lees en iedereen zegt dat het (bijna) niet mogelijk is dan ga ik ergens anders hulp zoeken!
Maar als iemand alsnog een idee heeft over hoe ik het zelf kan bouwen, dan graag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu