Hangend wastafelmeubel met 'zwaar' wastafelblad

CaveMonkey

  • #1
Hallo allemaal,

Volgende stap in onze badkamerbouw is het bevestigen van het wastafelmeubel en het bijbehorende blad. Het meubel is ongeveer een meter breed, en wordt bevestigd met van die bevestigingen van een keukenkastje, waarmee je het kastje als het ware naar de muur toe trekt door middel van een schroef.

Nu is mijn vraag, rust het wastafelblad rechtstreeks op het meubel? Wordt dat niet te zwaar om aan die keukenkast-dingen te hangen?

De muur is stevig genoeg, dat is van 5x7 balken, met daartegen multiplex, en daar weer groene plaat en tegels tegen aan.

Er zit bij het wastafelblad verder geen bevestigingsmateriaal, vandaar dat ik me dit afvraag.

Alvast bedankt voor de input!
Groeten,
Marco
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat is een beetje moeilijk te beantwoorden zonder gegevens, er zijn zoveel soorten dat het wel toevallig moet zijn wil iemand dat weten.
Normaal zit er een installatievoorschrift bij, wanneer daar alleen de bevestiging op staat die u beschrijft zal dat toch wel goed zijn neem ik aan.
Misschien even een belletje naar de leverancier ?
 

CaveMonkey

  • #3
Hoi Jan,

Klopt, is ook lastig, maar ik kan me voorstellen dat meer mensen een soortgelijk probleem hadden. Misschien hebben die het opgelost (of overbodig voorkomen) door rechte haken aan de muur te bevestigen ('in' het meubel) en daarmee de wastafel verder te ondersteunen.

Groet!
Marco
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik heb ook weleens een meubel gemonteerd waar het blad op de kastjes steunde.
 

Xr8

  • #5
Deze bevestigingen zitten in de regel wel aardig vast, vooral in een wand zoals u schrijft. Wat ik zelf heb gedaan is een aluminium hoekprofiel op de wand gemonteerd en daarop de kastjes gezet. Eventueel zelf wat extra bevestigingen aan de muur zetten.

Het hoekprofiel is 4 x 4 cm.

Succes.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Bij de meeste badmeubels met een kunststof blad rust het blad gewoon op de onderkast.
Bij keramische bladen, komt dit ook soms voor.

Je kunt eventueel even kijken, of er aan de achterkant van het blad gaten zitten waarmee je hem aan de muur kunt bevestigen, zoals bij een gewone wastafel.

In het algemeen kun je er van uitgaan, dat als het blad en onderkast bij elkaar horen, de ophanging sterk genoeg is.
 

CaveMonkey

  • #7
Ok dan! Goeie tips! Ik zal nog even goed kijken achter op het blad. Ze horen gewoon bij elkaar, dus dan zal het wel goed zijn!

Dank allemaal!
Groeten,
Marco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu