Hangend toilet op zwakke muur

Ayeto!

  • #1
We gaan binnenkort de badkamer verbouwen.
Nu willen we een hangend toilet plaatsen. Echter deze zou tegen een wand moeten komen die bedenkt is met zachte plaatsen. Het is wel een buitenmuur, maar daarop zitten (heb ik van horen zeggen) latten en daarop zitten weer zachtere platen (geloof geen gipsplaten). Het huis komt uit de jaren '80. Weet niet precies wat voor platen dit zijn, sorry (moeten ook nog in het betrekken).

Nu had ik waarschijnlijk al een oplossing gevonden, maar wilde toch even weten wat jullie daarvan vinden. Een plaat multiplex op de achterwand monteren, die lijmen en met schroeven tegen de latten aan monteren die weer tegen de buitenmuur zitten.

Daarop weer het toilet bevestigen met schroeven. En daarvoor weer, uiteraard voor de tegels, een plaat multiplex.

Zou dit een goede stevige constructie vormen? En werke diktes multiplex bevelen jullie dan aan?

En wie zou er wat meer informatie hebben over de platen waar ik het over heb? Deze zitten op de gehele voorgevel en achtergevel van het huis. Misschien dat hier isolatie achter zit?!
 

Yeki

  • #2
Ik kan je verhaal moeilijk voor de geest krijgen, maar je inbouwtoilet hoeft maar op twee plaatsen in de vloer en op twee plaatsen on de wand. Als je de twee plekken de op de wand moeten, goed kan bevestigen tot op een stevige (stenen) ondergrond, dan ben je toch klaar? De koof eromheen heeft niet veel te lijden.
De voorzijde zou ik met 18 mm watervast verlijmd multiplex doen. dit voorkomt het werken/wrikken van je tegels...
 

Ayeto!

  • #3
Ok hoe kan ik het beter uitleggen.
Als ik het gewoon zo tegen de wand zou monteren dan komen de 'pootjes' van het inbouwreservoir tegen een zwakke wand aan. Bij een beetje beweging zou de wand kapot gaan en komt er speling op het reservoir.

Daardoor wil ik wat stevigheid. Door een harde vaste ondergrond te maken voor de 'pootjes'.

Stel je voor dat het een gipsplaat is 20cm isolatie en dan de buitenmuur.
Als hem dan zou monteren en de wand zou stuk gaan dan heb je speling van 20 cm.

Hopelijk brengt dit wat meer duidelijkheid in het verhaal.

Alvast bedankt iig.
 

Yeki

  • #4
Ik denk dat je van je zwakte een sterkte moet maken!!!

20 cm is genoeg voor een inbouwreservoir! Je kunt hem dus koud op de buitenmuur zetten en dan aan de voorzijde met multiplex over je frame zetten. Misschien nog wat gipsplaat op de andere gipsplaten om je dikteverschil te overbruggen.
Voordat je alles dichtmaakt nog wat steenwol er inproppen voor isolatie en klaar is klara!
 

Fiesiekus

  • #5
Het is zoals Yeki uitlegt: het frame wordt op 2 punten met dikke draadeinden vastgezet aan de stenen buitenmuur. Je moet dus daarvoor een paar gaten in de platen uitzagen en daarna kan je de steunen met draadeinden op de stenen buitenmuur monteren. Dat er een slappe, buigzame afwerkingslaag met platen tussen zit, maakt dan niet meer uit.

Voor afwerking: zie Yeki'sverhaal.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik vind het een beetje prematuur om nu al vooruit te lopen op zaken die niet bekend zijn.
Een frame vastzetten met draadeinden kan b.v. niet zonder contramoeren, zonder contramoeren de moeren zou zal de "slappe" wand uit z'n verband worden getrokken en het frame geen vastigheid hebben.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Dus de slappe wand weghalen zodat je alleen maar met de buitenmuur te maken hebt. Tussen voorzetwand (voor het inbouwtoilet) en buitenmuur isolatie aanbrengen.
 

Fiesiekus

  • #8
Fiesiekus schreef:
Je moet dus daarvoor een paar gaten in de platen uitzagen en daarna kan je de steunen met draadeinden op de stenen buitenmuur monteren.
 

Oantsen

  • #9
Het inbouwreservoir hoeft niet aan de wand te komen hangen, er zijn ook staande resevoirs, achterwand geeft dan geen problemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu