Hangend toilet op zolder

Michel1976

  • #1
Hallo Ik ben net nieuw op het forum en heb een vraag over de installatie van een wc op mijn zolder.

De wc komt tegen een muur aan te staan waarchter mijn standleiding uitkomt. Daar er achter deze muur een aantal leidingen lopen die ik niet wil vervangen wil ik kiezen voor een wc met achteruitgang. Nu zie ik nergens of je een hangend toilet dus uit kunt voeren met een uitvoer die eerst een stuk recht achteruit loopt, ze zijn allemaal uitgevoerd met een haakse bocht naar beneden. Kan iemand mij zeggen of dit gewoon mogelijk is en hoe?

Ook de vraag over het aansluiten op de standleiding, deze komt uit op mijn zolder en gaat dan, als ik het goed zie, over in een kleine diameter pijp (geloof 50) welk naar buiten door het dak gaat voor ontluchting. nu wil ik daar eerst nog een t stuk tussen zetten zodat ik daar de 110mm afvoer voor de wc op aan kan sluiten, kan dit zonder problemen? dit is nl het bovenste gedeelte van de standleiding, eronder zitten nog 2 verdiepingen met aansluiting voor wastafel enz.

alvast bedankt voor de info!
 

Fiesiekus

  • #2
Dat aansluiten op de pot doe met met een closetsok; die zijn er in vele maten. Dan ga je via een stuk 110 mm pijp, horizontaal met een (haaks) stromingsstuk (T) over op de standleiding. Die is naar beneden toe wel 110 mm?
 

Michel1976

  • #3
Hi, dat is snel!

Klopt het is de normale standpijp die overgaat in de onluchting naar buiten.

Gaat er mij om dat ik vanuit de hangende pot eerst recht naar achteren wil gaan door de muur en dan daar onder afschot of met een bocht naar de standpijp wil gaan. wat je dus standaard bij die sets krijgt is een haakse bocht die op de pot aangesloten wordt, deze wil ik dus vervangen dor een rechte uitvoer, dat kan dus met een standaard achteruitgang van een normale wc?
 

Fiesiekus

  • #4


Heet eigenlijk afvoermanchet. Jij hebt een rechte nodig; 1 kant aan de pot, de andere kant in PVC 110 mm frotten.
 

Michel1976

  • #5
Perfect bedankt! ik kon namelijk aan de buitenkant van zo'n set niet zien of zoiets eenzelfde uitvoer heeft als een normale pot met achteruitvoer.

En het aansluiten op de standpijp op het hoogste punt is ook geen bezwaar? ik heb nl de mogelijkheid om hem eerst nog een stukje naar beneden parallel te laten lopen met de standpijp en dan op een 45 graden t stuk te zetten
 

Fiesiekus

  • #6
Dat laatste zeker niet doen.
 

Michel1976

  • #7
Wat is het probleem om het zo te doen? is de hoek te krap? de 45 graden?

de pijp zal dan naast de standpijp lopen en verder op aangesloten worden op de standpijp dmv of een bocht en een t-stuk of 2 x 45 graden en dan een t stuk.

of kun je hem beter gewoon direct met een t stuk op het uiteinde van de standpjp zetten en de bovenste pijp van het t-stuk verkleinen en door je dak als beluchting
 

Fiesiekus

  • #8
Dat laatste zeker wel doen.
 

Xr8

  • #9
Er bestaan voor hangtoiletten ook speciale pijpen voor het aansluiten recht naar achter. Deze zit echter nooit standaard bijgeleverd, en dient apart besteld te worden.

Het grote merk met de G levert het in ieder geval.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu