Hamerstuk en trekstrip aan elkaar bevestingen (dakspant)

Goedemoed

  • #1


Ik heb de constructeur wat berekeningen en tekeningen laten maken, en wat je hierboven ziet is een detail interpretatie van mij :)

Een dakspant gaat een draagmuur vervangen. Op de grond komt een trekstrip. Doormiddel van een hamerstuk word het spant op zn plaats gehouden. Mijn vraag is, want dat kan ik nergens in de papieren terugvinden hoe de trekstrip aan het hamerstuk bevestigd is, gaat ie eronderdoor eroverheen of zit hij er koud tegenaan. Wel wordt er verwezen naar montage matriaal om het hamerstuk en de trekstrip aan elkaar te bevestigen (1m16-8.5) , maar niet op welke manier.

Daarnaast wordt er nergens gesproken over hoekprofielen op het dakspant om de horizontale (houten) dragers van het dak te steunen. Dit lijkt me wel nodig om het doorbuigen tegen te gaan?

Ik hoor graag jullie ideeën.

mvg

Gertjan
 

Architecturae

  • #2
Hallo Goedemoed,

Het is een vaag verhaal, begrijp nu wel waarom er nog niet gereageerd is.
U hebt de/een constructeur geraadpleegd, die heeft tekeningen voor u gemaakt, en toch geeft u er een eigen draai aan? Als u wordt gewezen op montagemateriaal betreffende de trekstang en het hamerstuk moge het ook duidelijk zijn hoe een en ander te bevestigen.
Het lijkt mij beter dat u deze vragen aan uw constructeur stelt, ten slotte heeft u niet voor niks een constructeur in de arm genomen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het maakt per saldo geen verschil of de strip een klein stukje onder of boven het hamerstuk zit zolang de stip recht is aangesloten

het is M16 8.8 kwaliteit 8.5 bestaat niet
 

Goedemoed

  • #4
Boertje:

Bedankt voor het antwoord, ik ga de trkstrip dus gewoon aan het hamerstuk bouten.

Architect:
Ik wijk niet af van de constructeurs tekeningen en berekeningen. De manier waarop deze 2 verbinden moeten worden stond gewoon niet omschreven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu