Haarscheurtjes na aanbrengen extra verflaag op muur

Riesjart

  • #1
Vele vierkante meters muur zonder problemen geverfd, maar uitgerekend nu vlak voor de finish het volgende probleem.

Vanwege onvoldoende dekking op muur een extra verflaag aangebracht (Flexa VT Wonen). Na droging verscheen op verschillende plekken haarscheurtjes (craquelé). Hoe herstel ik de schade en hoe voorkom ik een eventuele herhaling?

De ondergrond bestaat uit Doe-het-zelf Egaliseer van Albastine (stuc voor structuurwanden) en Collix Unifix Voorstrijkmiddel van Veveo (watergedragen voorstrijkmiddel voor dispersie- en synthetische muurverven).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie durft dit probleem aan ?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Of de droogtijd niet gerespecteerd, of te warm binnen, tocht / te grote laagdikte kunnen aan de basis liggen van dit euvel.
Een extra laagje moet dit kunnen verhelpen rekenig houdend met hogervermelde mogelijke boosdoeners!
 

EdP

  • #4
Ik heb zo'n idee dat "onvoldoende dekking" mogelijk is veroorzaakt door onvoldoende/niet-egale laag voorstrijk, waardoor plaatselijk de zuigende werking te groot was. Probeer de laag met haarscheurtjes te verwijderen, plaatselijk nog een laag voorstrijk egaal aanbrengen en dan een laag verf.
 

Bombeiros

  • #5
Ik zou zeker die voorstrijk niet opnieuw gebruiken.
Het is een voorstrijk - middel en niet een tussenstijk - middel.
Het zou wel eens kunnen dat u niet lang genoeg gewacht heeft. min 16 uur.
Ik zou er nog een laag opbrengen en zien wat het geeft. Eventueel proberen op een stukje. Er moet wel voldoende tijd tussen zijn tussen de lagen.

Om dit probleem te vermijden is het ook aan te raden om steeds producten te gebruiken van dezelfde fabrikant. De producten zijn als het ware op elkaar afgesteld.

Nog veel plezier ermee en laat iets weten als het gelukt is. :wink:
 

Hans1

  • #6
Een voorstrijk heeft enkel een toegevoegde waarde, als de ondergond daar. Zover ik bekend ben met het genoemde egaliseerproduct, gaat het hier om een kant en klare pasta. Deze vormt een totaal niet zuigende ondergrond. In dit geval is er een voorstrijk gebruikt op een ondergrond die daarom niet vraagt. Extra werk en extra kosten, om niets dus.

Werken met een latexverf bij een hoge temperatuur (en een lage luchtvochtigheid), zoals wij op dit moment kennen, kan nadelige invloed hebben op de droging. Waneer er sprake is van craquelé/haarscheurtjes, is dit meestal op te lossen door er een laag verdunde latex aan te brengen. De scheurtjes "lopen" dan weer vol.

Hans.
 

Riesjart

  • #7
Craquelélagen geschuurd met korrel 120. Vervolgens verdunde muurverf aangebracht. Probleem verholpen. Bedankt voor jullie reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu