Haarscheuren in plafond

Snijderkw

  • #1
Hoi,
ik heb een betonnen plafond waarop muurverf (latex) zit. Dit plafond is tien jaar geleden geschilderd. Als ik nu van dichtbij kijk zitten er allemaal kleine scheurtjes in. ZIe foto (is moeilijk op de foto te zetten). Als ik op dit forum kijk zie ik wel meer onderwerpen die hier overgaan maar is net niet hetzelfde als ik heb. Kan iemand mij advies geven wat ik hieraan moet doen? Moet ik alles eraf krabben? Alleen de gedeelten die los zitten? Moet er latex op waterbasis over of op terpentine basis? Wat voor latex en hoe moet ik de losgekomen stukken opvullen?



Verplaatst naar andere rubriek - mod
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Voordat u scheurtjes kunt repareren moeten ze eerst worden uitgekrabt. Dit kan met de punt van een verfschraper. Beton is een stabiele ondergrond en mag geen scheuren bevatten. Dit zou duiden op een constructiefout.

Gaat de scheurvorming niet verder dan de verf(lagen) dan kunt u ze met een binnenvulmiddel repareren en opnieuw schilderen. Op structuur blijft u echter altijd de gladde reparatie(s) zien.
Dergelijke scheurvorming wordt eigenlijk alleen op gestucte lagen aangebracht op riet gezien, niet op beton.

Lopen de scheuren echt in elkaar over ( eilandvorming) dan rest niets anders dan de verf dmv stomen en afschuieren met een plamuurmes te verwijderen en een nieuw verfsysteem op te zetten. Dit komt het meest voor bij verflagen die met verschillende producten over elkaar zijn aangebracht. Door verschil in oppervlaktespanning tussen de lagen en iov de temperatuurverschillen kan dan onthechting ( scheurvorming ) ontstaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu