Gyproc RK (Ronde Kant) -> Voegen afwerken.

Twixt

  • #1
Ahoi Klussers !

Ik ben gisteren wat gipsplaten gaan halen, met ronde kant .. omdat ze er gewoonweg geen andere hadden..

Ik was in die winkel wel aan het twijfelen waarom de platen zelf op het einde niet wat afschuinen, voor zo de voegband er mooi in te kleven en af te werken.

Achja, ik had geen zin om zonder platen naar huis te rijden, want had al beroep gedaan op de camionette van mijn broer, als vervoermiddel..

Heb ondertussen al meermaals gelezen dat de RK gipsplaten eigenlijk niet worden opgevoegd, en deze RK kanten dus dienen als een soort "sier effect".

Dit wil ik uiteraard niet, aangezien ik erover wil behangen.

Nu mijn vraagjes..

A) Ik mag sowieso al géén voegband gebruiken vermoed ik, aangezien dit er dan altijd een beetje bovenop blijft liggen en dus telkens een verdikking geeft aan de voegen?

B) Als ik ze toch opvoeg, is het dan niet intressanter om tussen 2 gipsplaten een afstand van bvb. 1 cm te houden? Zodat het voegsel minder kans heeft om te barsten?

C) Is hier een speciaal soort voegsel voor? of kan dit ook met het voegsel dat je gebruikt voor gipsplaten met schuinekant en voegband.


Alvast bedankt !!!
 

Tiho

  • #2
Daar hebben ze speciale voegsel voor ja, maar die platen zijn dan dus ook 9,5 mm neem ik aan? Beetje dun voor een wand.
 

Twixt

  • #3
Ja die zijn inderdaad 9.5mm.. deze worden vooral gebruikt voor plafonds dus??

Maar uiteindelijk wil ik ze gewoon tegen Ytong muren kleven met kleefgips, aangezien deze Ytong muren voorzien zijn een ruwe structuur, en dus onmogelijk te behangen is. En laten stucen lukt financieel even niet ! :-)

Dus zou in dit geval 9.5mm lukken? Uiteindelijk hebben ze wel een goede hechting, aangezien ze niet op een houten kadrement worden geschroefd he.

Doenbaar volgens jullie?
 

Geef

  • #4
Lijkt me dat als je ze goed vast lijmt, en strak werkt,,,

je dit mischien gewoon kan kitten met acryl kit. kan je niet goed kitten,
kit dan in 2 keer,

1 keer grof , 1 keer fijner
Maar, gebruik mooie plamuurmes voor strak werk

Succes Ronald
 

BeeTeeWee

  • #5
Als je ze toch verlijmt op een ondergrond maakt die dikte niet meer zoveel uit. Dat lukt wel, dat heb ik zelf ook al eens gedaan.

Speciale gipsplaatvullers zijn vaak vezelversterkt, die zijn erg geschikt voor deze toepassing. Een centimeter tussenruimte is wel wat gortig. Een millimetertje (of hooguit 2) is al genoeg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu