Grootte watermeterput

Strobalen

  • #1
Wij hebben ergens midden in ons huis een watermeterput zitten. Deze watermeterput willen we nu verplaatsen. De nieuwe watermeterput moet bij de buitenmuur komen. Weet iemand hier wat de afmetingen moeten zijn voor de watermeterput (WMD).

De reden van de verplaatsing is ook nog dat de bestaande hoofdkraan nu lekt. Het lek kan de waterleidingmaatschappij niet repareren omdat de bestaande hoofdleiding van het water een stalen leiding is met een koperen kern. Om deze leiding te vervangen zou ik een mantelbuis onder de betonvloer aan moeten leggen van 5 meter. Deze betonvloeren waar hij dan onder door moet kan ik er niet uit breken.

Door het verplaatsen van de hoofdkraan en watermeter kan ik de waterleiding op een makkelijkere manier in onze huidige watermeterput krijgen. Ik leg dan een nieuwe leiding aan met een aantal bochten er in. De waterleidingmaatschappij wil dat we een rechte mantelbuis aanleggen. Volgens mij is dit de makkelijkste oplossing.

Iemand hier een ander idee over?
 

Exiled

  • #2
Als de waterleidingmaatschappij dat zo wil, moet je het vooral aan hen overlaten en zo laten uitvoeren. Zij geven ook de putmaten op.
 

Xr8

  • #3
Mantelbuis is omschreven voor water. Doe je dit zonder overleg anders dan heb je een grote kans dat men de leiding er niet in zal trekken en onverrichte zake terug zal gaan. Moet je opnieuw aanvragen en betalen.

Overleg ter plaatste met een deskundige van het waterleidingbedrijf is het beste. Vaak is er in overleg best wat mogelijk als de situatie moeilijk is. Niet op eigen houtje doen is mijn advies.

Succes.
 

Strobalen

  • #4
Waterleiding bedrijf heeft zelf aangegeven dat ze de hoofdleiding willen vervangen om problemen in de toekomst te voorkomen. Het enige wat wij moeten doen is een mantelbuis naar onze hoofdkraan leggen.

Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Hij moet onder een betonvloer door op een meter diepte. Het is niet mogelijk deze vloer er uit te breken. Tevens hebben we dan nog steeds de hoofdkraan en watermeter midden in ons huis zitten.

Ik zal morgen met het waterleidingbedrijf bellen wat er mogelijk is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
17
3
2
19

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu