Grootformaat wandtegels plaatsen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb wandtegels in het formaat 30 * 60 cm voor mijn badkamer gekocht. Deze zijn gekalibreerd en zouden dus volledig maatvast en haaks moeten zijn. Ik wil deze tegels bij voorkeur zonder voeg verwerken. Wie heeft daar ervaring mee en kan me tips voor het verwerken ervan geven. ook ben ik erg benieuwd hoe zo'n tegelwand zich houdt op de aansluitingen tussen de tegels. Dringt hier water in door hygroscopisch effect?

Ben benieuwd naar jullie reacties en tips, alvast bedankt!

Vr. gr. Harald
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Harald helaas zul je ten alle tijden voegmiddel aan moeten brengen. Het voegmiddel zorgt er voor dat de voeg wat eventueel tussen de tegel blijft bestaan dicht is.

Het werken met zulke tegels vereist goed meetwerk . boor een lat op de wand 1 tegel of een gedeelte hiervan (afhankelijk van hoe je uit komt na het meten ) vanaf de grond en ga zo tegelen. Laag op laag en zet de tegel op tegel.

Ik adviseer je om toch een voeg tussen de tegels te laten daar je anders nooit goed uit gaat komen. Met een voeg kan je nog een beetje rommelen waardoor je de tegel mooier kan zetten. Als je toch een voeg neemt zet deze dan op stokjes van een millimeter. Tegelkruisjes beginnen vanaf 2 mm.

Veel suc 6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu