Grond ruilen met de buren maar hoe?

Sharky

  • #1
Wij zijn met de buren overeengekomen dat we elkaar een stukje grond ruilen. Daar waar wij een stukje gebruiken van hun tuin ruilen we een stukje waar zij meer gebruik van maken.

Nu willen we dit netjes op papier zetten maar hoe gaat zoiets in zijn werk?? Ik heb hier geen ervaring mee? en willen het eigenlijk niet in de papieren laten lopen door het kadaster en de notaris erin te betrekken.

Zijn er mensen met een ervaring in een dergelijke situatie.
NB het betreft één kleine vierkante meter ;)
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Het gaat hier om eigendoms overdracht en je zult een akte moeten laten opmaken om later geen problemen te krijgen als een van uw 2 zijn woning gaat verkopen en de nieuwe eigenaar wenst zijn of haar grond.

Bij mijn weten kun je gratis bij een notaris informeren
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Het is niet echt een klusvraag, maar ik zou het zo doen:
Onderling een schriftelijke overeenkomst in tweevoud maken waarin beschreven wordt dat je met wederzijds goedvinden het gebruik van dat stukje grond regelt. Met daarin een bepaling dat indien één van de twee verhuist of van de overeenkomst af wil dat dan de overeenkomst automatisch komt te vervallen.
Eventueel neem je er een bepaling in op dat bij beëindiging de grensafscheiding weer in de oude situatie wordt hersteld.
Een eventuele verkopende en vertrekkende partij kan die overeenkomst ook overleggen aan de nieuwe eigenaar.
Dan ruil of je verkoopt niks, je regelt alleen het wederzijds gebruik van elkaars eigendom. Kost geen cent en je kan het met een nieuwe buur weer zo regelen.
 

EvdL

  • #4
Vraag bij de notaris naar "recht op overpad" Hebben wij met een stukje van de schuur gedaan toen we ons huis kochten ( de vorige bewoner had de schuur op een stukje grond van de buren gezet)

Het houdt in dat de grond van de buren is maar dat ik en de volgende eigenaar als ik het verkoop de schuur mag laten staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu