Grohe Solido inbouwreservoir spoelt niet door

Sake

  • #1
Hallo klussers,

Mijn nieuw geplaatst Grohe Solido inbouwspoelreservoir werkt met luchtdruk. Via een klein blauw slangetje pers je wat lucht met het bedieningspaneel (ook Grohe) en zou je moeten kunnen doorspoelen.
Dat gebeurt echter niet. Met de hand kan ik wel spoelen door de een of andere plastic buis even op te tillen en er loopt nieuw water waarmee het reservoir zich vult, dus dat lijkt goed.
Het bedieningspaneel veroorzaakt een klein belletje lucht dat ik in het water van het reservoir kan zien. Ook zelf flink blazen geeft de nodige bellen, maar geen doorspoelen. Betekent dit dat het onder ergens los zit?
Ik hoop dat dit beeld jullie wat duidelijkeid geeft en vooral dat er iemand is die de oplossing weet.

Hartelijk dank!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zit de slang juist aan gesloten plaats evt foto van achterzijde van bedieningspaneel.

 

Sake

  • #3
Dankje Henk, dit zit allemaal goed.

Ik zal jullie even kort verslag doen van het krankzinnige vervolg:

We hebben het hele mechanisme van binnen bekeken en kwamen er maar niet uit. Mijn installateur vond in het waterafvoergat een rond dopje dat hij niet thuis kon brengen en plaatste het zorgvuldig terug. Ten einde raad togen we naar de winkel waar het inbouwreservoir was gekocht om daar te proberen helderheid te krijgen over de werking ervan door een doos te openen met zo'n zelfde Grohe Solido. Onder uit die doos rolde opeens zo'n zelfde dopje. Wat bleek: je kunt het reservoir naar believen van water voorzien via verschillende uitsparingen waar een dopje op zit dat je er eenvoudig uit wipt. Jullie raden het al: er was zo'n dopje losgeraakt wat in het afvoergat was gaan zitten, het past er precies in! We hebben Grohe hier even op gewezen, want die dopjes kunnen kennelijk spontaan losraken, zo ontdekten we immers in de winkel.

Ik hoop dat ik met dit verhaal toekomstige klussers het nodige verdriet kan besparen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
:prima:

bedankt voor het terug melden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu