Grof stucwerk in slaapkamer

Justintime

  • #1
Hoi Medeklussers,

1 Augustus is het zover en krijg ik de sleutel. Dus er moet hier en daar wat geklust worden. Nu wil ik van de slaapkamer een koloniale slaapkamer ervan maken met daarin grof gestucte muren. Je kent ze wel zoals de mediteraanse stijl.

Nu heb ik een product gezien van Alabastine waar je dat heel mooi mee kunt doen. Maar met Alabastine prijzen.
Ik ben zelf erg handig en ben van mening dat het een stuk goedkoper kan door middel van grof stucen.

Mijn vraag:

Wat heb ik allemaal nodig om dit tot een mooi resultaat te krijgen. Er zijn vele mortel soorten te krijgen. Ik weet niet welke het beste daarvoor is en welk gereedschap ik het beste kan gebruiken.

Het is de bedoeling dat de muren een oude gele warme tint krijgt. Moet ik ze daarvoor nog ergens mee beehandelen? I.v.m. zuigen muurverf?

Ik hoop dat jullie wat tips kunnen geven......Alvast bedankt mensen
 

EdP

  • #2
Wat je met mediterrane stijl bedoelt is denk ik grof schuurwerk, met onregelmatig patroon? Dit zou je prima kunnen doen met geelband of met kalkstucmortel dat je met de plakspaan of met een schuurbord grof kunt wegstrijken. Je kunt hierbij je fantasie de vrije loop geven.

Eventueel is de stucmortel met kleurstof vooraf op kleur te brengen, maar misschien wil je het zelfs niet egaal gekleurd hebben, dan zou je kunnen tamponeren, daar hebben de bouwmarkten een bepaald goedje voor, de naam is me even ontschoten. Gewoon muurverf erover kan natuurlijk ook.

Kijk ook eens hier voor tips over stukadoren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu