Grof sloopwerk binnenshuis, hoe aanbesteden, waar op letten?

IMartijn

  • #1
Ik heb in het midden van mijn huis op de eerste verdieping een gemetseld vierkante badkamer van 1,50 bij 2 meter. De overloop loopt om deze badkamer heen en ik daardoor erg veel loze ruimte. Dit wil ik nu veranderen door de vierkante badkamer te slopen en het geheel te verplaatsen naar een buitenmuur waardoor ik maar een muur nodig heb en veel ruimte win.

Dit betekent dat er dus binnenshuis vier muren gesloopt moeten worden. De muren zijn halfssteens, niet-dragend, maar het zal wel veel werk zijn.

Dit wil ik toch maar niet zelf doen. Waar moet ik nou op letten wanneer ik iemand zoek voor het sloopwerk? Iedere aannemer zegt sloopwerk er wel bij te doen, maar ik denk dat ik toch beter (en misschien goedkoper) uit ben met een professionele sloper.

Klopt dat? Is een professionele sloper sneller en/of goedkoper? Heeft die apparatuur die dit soort dingen beter kan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou een aparte offerte vragen voor het sloopwerk en voor het bouwen, zowel bij de aannemer(s) als bij een paar slopers.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Het voordeel als de aannemer ook sloopt is dat hij weet tot hoever het weg moet, de sloper niet. Dus als de aannemer teveel sloopt, moet hij dit zelf weer herstellen. Als de sloper dit doet, krijg je van de aannemer meerwerk.

Voor de vergelijking is het echter wel zinvol om ook aparte prijzen te vragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu