Groep springt er spontaan uit

Forno

  • #1
Rond 10:30uur sprong 1 van de 2 de aardleks er spontaan uit. Nadere inspectie leerde dat 1 van de 4 groepen de boosdoener is. In 8 van de 10 keer springt de groep er meteen weer uit, na het inschakelen. Soms blijft ie een paar minuten hangen. Ik heb de centraaldozen, schakelaars, wcd,s nagelopen op vreemde dingen, maar alles zit goed. Zou de automaat van de groep zelf kapot kunnen zijn? Op zich is het ding slechts 3 jaar oud.

Er zitten ongeveer 6 lampen, CV, MV, verdeler 1-groeps vloerverwarming en een paar stopcontacten op aangesloten. In de badkamer zitten 7 spotjes op 12V (op trafo's) aangesloten. Maar ook als alle lampen uit zijn springt de zaak er uit. Ook als alle apparaten zijn afgesloten trouwens.
 

Kaajee

  • #2
Alle "gebruikers", dus lampen/trafo's/cv etc. er 1 voor 1 af/uithalen (stekkers eruit) en kijken wie de boosdoener is..........
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Soms zijn er gebruikers waar je niet meteen aan denkt zoals buitenverlichting, beltrafo etc. Dus goed kijken of je alle gebruikers uit de stopcontacten hebt.
 

Forno

  • #4
Na een tweede ronde is het probleem 'opgelost' zo lijkt.

Heb alle wcd's, lichtpunten en centraldozen geopend. Was op zich niets raars te zien. Maar na montage werkt het weer. :?

Bedankt voor de tips.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu