Groene gipsplaat afwerken

Droid

  • #1
Klussers,

Ik begin binnenkort aan een verbouwing van de badkamer. Daarbij wil ik het plafond vernieuwen door middel van groene gipsplaat. De naden wil ik glad afwerken en daarna het plafond sausen met latex.

Waar kan ik het plafond mee afwerken.... Rotband mag je normaal niet gebruiken in de badkamer ivm rotting door vocht, maar geldt dat ook voor deze situatie? Of bied de latex voldoende dichtheid?


Bvd
 

Fiesiekus

  • #2
Latex is hartstikke dicht.
 

Mjpwillems

  • #3
Je groene plaat is van zich zelf al vochtbestendicht ( zit al een geimpregneerde laag mee in verwerkd in de gips ) zodoende worden ze ook in natte ruimtes gebruikt

dus texen is voldoende .
 

Droid

  • #4
Je werkt de plaat aan de onderkant af, niet aan de bovenkant... ;)

Komt er op neer: kan m gewoon met rotband afwerken!
 

Mjpwillems

  • #5
Wat is dat voor antwoord je gips plaat is toch groen ik geef alleen antwoord op je vraag .
Echt niet met rotband , dat is stuc moet je het heleplafond doen en dan moet je nog meer handelingen doen doen gewoon naden afsmeren met gipsplaat vuller ( de naden moet je n iet met rotband doen dat is veelste grof
 

Droid

  • #6
Jij geeft als reactie "de groene plaat is van zich zelf al vochtbestendig". Dat heeft toch niks te maken met de afwerking.... De afwerking smeer je toch op de plaat... aan de kant waar het vocht ook is. Daar gaat het mij om.


En ik bedoel niet specifiek Rotband (waar het trouwens prima mee gaat icm f&f of s), maar een gipsachtige. Normaliter mag je geen gips gebruiken in badkamers, omdat dat kan rotten door het vocht. Mijn vraag was puur of de latex voldoende dichtheid heeft (en dus bescherming).

Fiesiekus heeft 't al beantwoord. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu