Groen dak: voor- en nadelen

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
In mijn gemeente is er een subsidie van 30 euro m2 voor het aanbrengen van een groen dak (inclusief dakconstructieonderzoekvergoeding a 700 euro).

Nu klinkt dat allemaal heel aantrekkelijk, maar ik heb er toch zo mijn bedenkingen over.

Wat zijn precies de voor- en nadelen van een groen dak? Ik heb weinig tot geen onderhoud aan mijn platte dak. Twee tot drie keer per jaar blaadjes aanvegen en het is klaar. Heeft een groen dak aandacht / onderhoud nodig? Wie heeft er ervaring mee? Hoe zit het met de isolatie? Is die beter / slechter / meer / minder dan met de "standaar" isolatiemethoden (er van uit gaanda dat het dak weinig tot niet is geïsoleerd)?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een groendak heeft een aantal voordelen. Groen absorbeerd CO2. Een groendak absorbeert regen water dus bij regen duurt het wat langer voordat het water naar het riool wordt geloosd. Dit voordeel is groter als je geen gescheiden rioolsysteem hebt.
Geen voor-of nadeel zijn. Het groendak moet je ook onderhouden er zullen planten in je dak gaan groeien die er niet horen. In de winter zal een groendak niet isoleren er zit teveel water in. In de zomer zal de opwarming van je dakconstructie langer duren omdat eerst het vocht in het groen moet worden verdampt.
En als je op je dak kan kijken is groen een leuker gezicht dan plassen water.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu