Grindvloer verwijderen

Mdtje

  • #1
Wij willen zelf onze grindvloer (open structuur) gaan verwijderen. Weet iemand of dit goed te doen is d.m.v. een boorhamer i.c.m. een platte beitel? Of is er een betere/slimmere manier?

En hoe kun je het grind rondom verwarmingsslang het beste verwijderen zonder het risico op beschadigingen? O.a. radiatoren en vloerverwarming.

Daarnaast zijn onze muren voorzien van spackspuitwerk. Nu zijn wij bang dat hier mogelijk plakkaten af gaan vallen. Is dit te voorkomen of tot het minimum te beperken? Graag tips! Wij hebben nu trouwens geen plinten, maar willen dit bij onze nieuwe vloer wel. Beschadigingen aan de onderrand zijn dus geen probleem.

Alle overige tips zijn ook welkom.

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een egaliseermiddel zou ook kunnen, u hoeft dan niet te breken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Als de grindvloer goed gelegd is, zal deze heel moeilijk te verwijderen zijn.
Vaak zullen er stukken van de cement dekvloer die er onder ligt afbreken.

Maar waarom wil je hem er uit hebben, vaak kan er zo een andere vloer over. (tegels-laminaat enz.)

Wat komt er straks op de vloer te liggen.

Als je gaat egaliseren, gaat er best veel egaline op.
Dit omdat het een open stuctuur is, en de egaline tussen de steentjes verdwijnt totdat die verzadigd zijn.
 

Mdtje

  • #4
De huidige vloer ligt al vrij hoog. Dat is vooral een probleem bij de voordeur, want daar kunnen we nog maar 3 millimeter de hoogte in. Ik kan vanuit de meterkast zien dat de grindvloer daar in ieder geval vrij dik is gesmeerd. De reden hiervan weet ik niet, misschien voor het frame/omlijsting van de deurmat?

Omdat wij geen hoogte verschil in de vloer willen leek ons enige optie de grindvloer eruit halen. Daarnaast hebben wij ook niet al te hoge plafonds, dus iedere centimeter is meegenomen.

Wat de kwaliteit is van de huidige grindvloer weet ik niet, hij ligt in ieder geval niet overal even waterpas en ook hier en daar laten wat steentjes los. De vloer is 13 jaar oud.

Als nieuwe vloer willen wij tegels nemen.

Zou het verhitten van de vloer nog kunnen helpen tijdens het slopen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Misschien kan je de nieuwe vloer een meter voor de voordeur stoppen en bij de deur een brede droogloopmat leggen? Al is 3mm wel erg weinig...
 

Mdtje

  • #6
Het is inderdaad een optie om een heel dun vloermatje bij de voordeur te leggen, maar dat is niet iets wat onze voorkeur heeft.

Wij vinden het niet erg om de vloer eruit te halen, maar zijn wel bang andere dingen te slopen zoals het spack tegen de muren en leidingen.

Mocht iemand nog slimme trucjes hebben m.b.t. het slopen hoor ik dat graag.

Bedankt voor het meedenken tot zo ver.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Denk dat het verstandig is om eerst eens te kijken hoe dik de grindvloer is. Normaal gesproken zijn deze niet heel erg dik dus is er ook weinig hoogte te winnen.

Verder zal het verwijderen lastig zijn met grote kans op beschadiging van de dekvloer.Waarschijnlijk zul je na verwijdering aan de slag moeten met egaline. Tenslotte is het erg arbeidsintensief om de grindvloer eruit te halen.

Ik denk toch echt dat ik een oplossing zou zoeken voor het hoogteverschil bij de voordeur en de grindvloer liet liggen. Echt zo'n klus van bezint eer gij begint.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Even voortborduren op mijn idee :) Ter plaatse van de voordeur de grindlaag weghalen, en schuin of met een profiel aan laten sluiten op de rest van de vloer (waar het grind blijft liggen).

Maar misschien eerst maar eens een hoek proberen hoe vast het eigenlijk zit. Misschien valt het mee. Begin bij voorkeur op een plek wat niet in het zicht is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu