Grenen vloer opknappen in combinatie met allergie

Dennis_Sunshine

  • #1
Hallo,

Graag zou ik advies krijgen met betrekking tot het volgende:

Mijn vrouw en ik hebben een huis gekocht met daarin een zwevend op tempex gelegde gelakte grenen vloer. Deze vloer is zowieso aan onderhoud toe, echter is mijn vrouw allergisch voor huisstofmijt.

Er zitten behoorlijke kieren in de vloer. Zowel in de lengte als breedte van de vloeren. Deze kieren kunnen veel stof bevatten en zijn daarom niet bevoordelijk voor de gezondheid. Nu is het budget om een nieuwe vloer te plaatsen ook niet direct aanwezig.

Is het mogelijk om de genoemde kieren dicht te smeren met een flexibel goedje? En kan aflakken uiteindelijk in elke gewenste kleur?

Hopelijk weet iemand raad!!

Alvast bedankt in ieder geval!

Groet

Dennis
 

Fiesiekus

  • #2
Heb dezelfde allegrie + zo'n vloer. Zou het zaagsel vermengen met speciale lijm en dat in de kieren stoppen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wanneer u een goede lak gebruikt en de vloer twee keer lakt bent u waarschijnlijk net zoveel, of meer, geld kwijt als voor een nieuwe kliklaminaatvloer, doordat de naden hiervan zeer strak passen hebt u daardoor vanuit de vloer niets te vrezen voor de huisstofmijt.
 

Fiesiekus

  • #4
Ik heb mijn 40m2 vloer gelakt met een slijtvaste PU lak op alkydbasis (2 lagen; 2 blikken van 2,5 liter), kostte € 180 aan materiaal. Daar heb je geen laminaatvloer voor.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik ging meer uit van de lak die ik gebruikt heb, was wel wat duurder :wink:
 

Dennis_Sunshine

  • #6
Allen dank voor de reactie. Ik ga er nog eens goed over nadenken hoe deze klus te klaren. Of vloer opknappen of toch maar een nieuwe laminaatvloer. Vind plankenvloer mooier, maar dat staat geheel los van de allergie...
 

System

  • #7
Wil je een vloer goed lakken dan moet er voldoende lak op de vloer zitten. Dan kun je ook weer een groot aantal jaren vooruit. Het gemiddelde verbruik is dat je met 1 ltr lak ca. 10 m2 lakt en je moet dan zo 3 lagen aanbrengen, dan heb je een goede laagdikte het gaat om het aantal grammen lak per m2. En niet om de lagen, de huidige watergedragen lakken zijn erg dun en je smeert een groot aantal m2 met een liter, je moet dan ook een goede roller gebruiken zodat je het juiste verbruik hebt. Dus als je een vloer van ca. 40m 2 hebt moet daar ca. 12 ltr lak op met de juiste roller is dit in 3 maal te doen heb je dan lak over gewoon een 4e of 5e maal lakken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu