Grenen tafel

Tappy

  • #1
Ik heb ooit in een klein winkeltje een geloogd grenen salontafel gekocht die door de eigenaar zelf in elkaar gezet was.
Toen ik de tafel kocht, zat er een soort was op waardoor de tafel altijd vettig aanvoelde.
Ik heb later de fout gemaakt, denk ik, om de tafel opnieuw te schuren en te lakken,helaas heb ik die lekkere vette tafel nooit meer teug gekregen.
Nu ga ik verhuizen en wil de tafel meenemen, maar ik zou hem zo graag weer vet krijgen.De lak die ik gebruikt heb,heeft al op veel plaatsen los gelaten,waardoor hij sowieso opnieuw geschuurd moet worden.Weet iemand de weg die ik moet bewandelen om die tafel weer vet te krijgen?

Alvast dank
 

Tealon

  • #2
De tafel heeft hoog waarschijnlijk gewoon in de boenwas gestaan. Je moet de tafel dus goed kaal schuren en dan weer met boenwas behandelen. Helaas is boenwas tegenwoordig de dag slecht te verkrijgen en ik raad je dan ook aan om het online te kopen.
 

Tappy

  • #3
Het leuke aan jouw reactie is dat ik, toen ik die tafel kocht, er inderdaad ook zo'n blikje boenwas bijgekregen heb,ik wist alleen niet dat dit de ''vetheid'' veroorzaakte, in ieder geval bedankt,ik ga ermee aan de slag
 

Tealon

  • #4
Deze vettigheid komt overigens meestal van het continu en overvloedig in de was zetten van een meubelstuk. Dus wil je snel die 'vettigheid', wees dan niet te zuinig met de boenwas.
 

Gekske

  • #5
Geen idee waar je woont maar boenwas is ook gewoon via de reguliere weg te koop (in ieder geval bij een Antiek winkel in zuid-oost brabant) en inderdaad schuren en weer in de was zetten. (je lak laat waarschijnlijk los omdat de was er niet goed af was??)

Je hebt ook wasbeits en meestal als ik een tafel af leverde zette we over de beits nog een was laag.
 

Tappy

  • #6
Jongens, begrijp ik het goed dat je eerst moet schuren en dan in de boenwas en dan weer schuren en dan weer boenwas,hoe vaak moet je dat dan doen wil je enige vorm van vettigheid bereiken?
 

Gekske

  • #7
Schuren na het in de was zetten heeft niet heel veel nut. Ik zou:

Schuren totdat overal je lak eraf is.
In de eerste was laag zetten laten drogen / intrekken
In de 2e was laag zetten laat drogen en uitpoetsen
Desgewenst kan je het blad nogmaals in de was zetten om het vettige gevoel terug te krijgen (je hoeft deze dan alleen maar de na de laatste was laag uit te poetsen)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu