Graag hulp met een rtl ventiel

Plegem

  • #1
Ik weet dat er veel over geschreven is maar ik kom er toch nog niet helemaal uit.
Ik heb een RTL box gekocht( inbouwset)en wil deze op (zie tekening) deze maniet gaan gebruiken.
Ik zou graag advies willen hebben over:
* is de tekening goed?
* waar plaats ik voetventielen of kan ik afsluitbare duoblokken gebruiken

graag hulp.

 

Xr8

  • #2
Kan zo prima. Je had overigens in deze situatie ook de goedkopere kunnen nemen welke aan de retour van de radiator komt.

Deze die je nu hebt heeft die een of twee instel mogelijkheden? Er zijn nl ook te verkrijgen welke aangesloten worden als een radiator. Er zit dan een kop in het zicht voor meten en instellen van de ruimtetemperatuur. En een uit het zicht voor de instelling van de maximale watertemperatuur.


Succes.
 

Plegem

  • #3
Heb er één met één rtl. Niet die met nog een thermostaat er in. ze adviseerde mij om omdat ik zodicht bij de radiator zit niet zo een systeem te nemen.
Kun je mij ook nog advies geven over de voetventielen en de duoblokken.
waar ik ze moet plaatsen en waarom?
 

Bassss

  • #4
Heeft de radiator onder het raam nu een eigen retour of verwordt die tot vv? Dat laatste is volgens mij niet handig, omdat dan de situatie kan ontstaan dat het rtl ventiel dicht staat en je dus geen stroming door je raditor hebt. Beste oplossing is volgens mij vv en radiator een eigen aan- en afvoer geven. Bedenk je dan wel dat de instroom van je vv (te) hoog is. Dat water komt nl met circa 70 graden je ketel uit, vult je vv-buis en dan sluit direct je rtl ventiel totdat water weer beneden de instelling (van max. 40graden(?)) komt.
 

Plegem

  • #5
Inderdaad is de radiator appart van de vv.
* is het dan een probleem dat de temp van 70gr in de vv komt?
zoja hoe kan ik dat dan oplossen?
 

Fiesiekus

  • #6
70 graden is véél te heet voor VV, dan knallen de tegels ervan af. Gewoon de retour van je radiator gebruiken, evt. het debiet door de radiator knijpen met een voetventiel zodat je genoeg afkoeling in de radiator krijgt.
 

Xr8

  • #7
Wat Fiesiekus aangeeft doet het RTL ventiel wat je aan de retour bevestigd. Werkt prima. Let wel op dat er max 30m retour leiding aan mag zitten. In een gewone badkamer werken deze dingen prima is mijn ervaring.

De door u genoemde word meestal toegepast als de vloerverwarming in de douche als hoofdverwarming dient.

Succes.
 

Plegem

  • #8
Dan nog een vraagje,
Nu komen de aan en afvoer van boven aan. vervolgens gaan ze rechts naar een radiator en links naar een andere kamer. daartussen moet ook nog eens de vloerverwarming geplaatst worden. Nu wil ik voorkomen dat het één grote knopfeest wordt van koppelingen ( ik wil dit dus zo netjes mogelijk maken) wie kan mij advies geven.

alvast bedankt
 

Michiel_H

  • #9
Fiesiekus schreef:
70 graden is véél te heet voor VV, dan knallen de tegels ervan af. Gewoon de retour van je radiator gebruiken, evt. het debiet door de radiator knijpen met een voetventiel zodat je genoeg afkoeling in de radiator krijgt.
Als je de retour van de radiator gebruikt dan krijg je alleen warme voeten als de radiator flink staat te stoken. Niet handig dus.
Gewoon een eigen aanvoer voor de vloerverwarming maken. Het instromende water is niet direct 60 of 70 graden. Dit bouwt zich langzaam op van 20 naar de maximale temperatuur. Afhankelijk van de stand op je RTL-ventiel wordt de toevoer op een gegeven moment afgesloten, bijvoorbeeld bij 35 graden. Dan stopt de doorstroming dus zal er nooit water van 70 graden in de vloerverwarming komen.
Op deze manier is het goed mogelijk om de radiator alleen nog maar te gebruiken als bijverwarming op heel koude dagen. Heb het zelf ook zo gemaakt, geen problemen mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu