Gootsteen lekt zwanenhals: aansluiting naar de muur

Meanrat

  • #1
Beste mensen

Het is weer zover. Mijn twee linkerhanden lijken het te hebben gemold.

Tijdens het ontstoppen van de zwanenhals van de gootsteen boven in de badkamer, is de verbinding naar 't riool aan de kant van de muur losgeschoten. Zomaar. Afijn, het maakt niet echt uit hoe het komt, het is nu eenmaal zo. Probleem is, ik krijg hem met geen mogelijkheid meer vast.

Wat een gedoe is dit zeg. Niet te filmen. Het lijkt erop dat ik de buis naar het riool in de zwanenhals moet drukken en vervolgens het schroefdopje vastdraaien. In dat schroefdopje zit een klein rubbertje. Ik de rioolbuis maar duwen in die zwanenhals...het lijkt dan redelijk vast te zitten en ik schroef dat dopje vast. Maar het blijft lekken.

Ik haat dat ik voor zoiets ogenschijnlijk simpels dan weer iemand moet gaan opbellen. Misschien doe ik dat ook wel, want wellicht mol ik bij een volgende keer weer iets. Maar misschien dat iemand hier iets kan uitleggen hoe makkelijk het is? Want hoe komt het dat ik die buis met geen mogelijkheid meer goed in de zwanenhals krijg?

Zucht, het lijkt wel een veel te algemene beschrijving voor iemand om echt goed op te kunnen reageren. Maar goed. Mijn twee linkerhanden jeuken wel om het z.s.m. te repareren...zonder betaling van een professional.

Groet
Maarten
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaatst even een foto

met wat hulp lukt het je wel we duwen je wel :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zo te lezen hebt u de "schroefdop" = wartel en het ringetje er niet eerst af gehaald en over de pijp geschoven.
Het ringetje komt dan klem te zitten en u krijgt de pijp er niet of slecht in en het rubber dicht niet af omdat het niet goed zit.
De wartel en de ring dus eerst op de pijp schuiven en dan pas de pijp plaatsen en de wartel vastdraaien.
 

Meanrat

  • #4
Nou, Jan. Mag ik u hartelijk bedanken voor deze mooie duidelijke beschrijving? Ik ben geen klusser, dus ik heb echt hulp nodig, en uw tekst hielp: het lekken is gestopt. Ik vertrouw het nog niet helemaal, omdat ik de volgende ochtend nog wel 1 druppel zag hangen. Maar het stroomt er in ieder geval niet uit. Als er vanavond weer een druppel hangt, dan zit er toch ergens nog een miniklein lekje. Misschien heeft u ook tips over hoe ik dat kan oplossen. Misschien kan het namelijk zonder alles weer los te hoeven halen, anders moet ik het gewoon maar 's opnieuw doen.

Groet en nogmaals erg bedankt!

maarten
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Anders haal je even een nieuw ringetje op, grote kans dat hij een beetje beschadigd is geraakt tijdens de eerdere pogingen. Oude even meenemen naar de bouwmarkt voor de maat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu