Goedkoop muur metselen

Unartic

  • #1
Hallo,

In een schuur moet ik ca 150m2 aan muur metselen. Hoe het er uit ziet maakt niet veel uit. De dikte moet ca 15-20cm zijn. De muuren zijn niet dragend maar moeten wel zeer solide zijn (delen vormen paardenstallen).

Nu ben ik aan het orrienteren welke stenen ik het beste kan gebruiken. Daarbij is de portemonnee belangrijker dan het uiterlijk. Op internet vind ik een groot aantal verschillende formaten kalkzandstenen en betonblokken. Graag jullie advies welke stenen/blokken goedkoop zijn. Niet alleen in aanschaf, maar ook de hoeveelheid cement en zand die nodig is om ze te metselen.

Alle ervaringen/adviezen zijn welkom!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Graag jullie advies welke stenen/blokken goedkoop zijn.
Op het forum worden geen prijzen van dit soort zaken gegeven.
Het is toch een kleine moeite bij een bouwmaterialenhandel te informeren naar de prijs van stenen en geschiktheid voor uw toepassing ?
Ook de hoeveelheid cement en zand kan er bijgeleverd worden, afhankelijk van de soort steen.

Overigens, wanneer u een muur van deze afmetingen wilt metselen moet u over de nodige ervaring beschikken, een ervaren metselaar weet welke stenen hij nodig heeft en hoeveel cement en zand.
 

Ralph

  • #3
Nou specie ben je niet zoveel nodig, ja voor de 1e kimlaag. Je kan beter kz blokken verlijmen. Daarbij dien je wel een goede lijmtrekbak of kam te gebruiken voor de optimale kleefkracht. 20 cm is wel het minimale voor een paardestal, want ze kunnen harder trappen dan je denkt.

Muurtje eenmaal klaar kan je beginnen met het muurtje aanrapen met portlandcement specie die je mooi glad afwerkt met een vlakspaan of spakmes. Uiteraard de muur voorbehandelen met een hechtmiddel voor cementspecie anders dondert die handel er zo weer af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu