Goed waterpas tegelen?

Elwin

  • #1
Ik heb al meerdere badkamers getegeld, maar ik loop iedere keer tegen het zelfde probleem.

Ik zoek een, op het oog, rechte lat, hang deze waterpas en begin met tegelen. Bij de tweede tegel kan ik aan de verticale voeg al zien dat de tegel niet waterpas staan, m.a.w. de "rechte" lat is niet echt mooi recht.

Wat moet ik nu gebruiken al "lat" en die ook monteerbaar is. Ik kan een waterpas nemen van 2m, maar die is lastig op te hangen, en heb ik een muurtje van 1,8m, dan heb ik dat probleem weer.

wat kan ik daar het beste voor gebruiken?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Aluminium rij.

Maarja als u al meerdere badkamers hebt betegeld, zou je het ook zonder moeten kunnen. :wink:

Soms zijn tegels ook niet helemaal recht of haaks, of er zit wat maatverschil in.
Zeker bij de goedkope soorten in de bouwmarkten , hebben hier soms last van.
En dan is de kunst van de vakman, om het toch goeg te krijgen.
 

VeroNL

  • #3
Niet alleen bouwmarkttegels. Heb hier sphinx tegels uit twee verschillende batches liggen en het is gewoon om te janken. Verschil is bijna een millimeter per kant! Verschil in batches oké, maar dit is wel erg grof.

Als je het aan de tweede tegel al kan zien, dan kan die lat op het oog ook nooit goed recht zijn lijkt me. Of het ligt dan aan de tegels zoals peter al zei.
 

BeeTeeWee

  • #4
Een roterende, zelfnivellerende laser is in dit soort gevallen uitermate behulpzaam. Rondom kun je op de muren een potloodstreep zetten waar je eerste voeg komt. Als je net daaronder ophoudt met je lijm / pasta, blijf je de streep zien.

Tegelkruisjes gebruik ik niet in het kruispunt van tegels, maar ik steek er per voeg twee rechtop tussen tot de tegels een beetje zijn aangetrokken.
 

Elwin

  • #5
Nee, tegelkruisjes voor in het kruispunt gebruik ik ook niet, dan heb je helemaal geen speling meer. Ook ik gebruik er twee alleen om de voeg te bepalen.

Laser klinkt leuk, maar heb toch liever een rij oid. Ik ben bezig met tegels van 30x60 met 2mm voeg. Om die zo op het oog (met laser) op de muur te plakken, heb liever een rij waar ze op rusten. Maar ik blijf dan ook een amateur natuurlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu