Gleuven in vloer bij isolatie buitenmuur?

Tepami

  • #1
Wij gaan onze garage van ons nieuwbouw huis gebruiken als bijkeuken. Daarvoor wil ik de buitenmuur, halfsteens, isoleren. Na zoeken op de site is de volgorde volgens mij: spouw, dampopen folie, isolatie, dampremmende folie, afwerking.
Ik heb ook informatie opgevraagd bij een aannemer en die begon direct over openen van stootvoegen, dat snap ik nog ivm ventilatie, maar ook over het zagen van gleuven in de vloer. Daardoor zou water dat tussen de muur en de dampopen folie terecht komt, afgevoerd worden.
Is dit wel echt nodig? De muur voelt niet nat aan, maar dat zegt niets natuurlijk, en tussen de buitenmuur en de buitenmuur van de garage van mijn buren zit een steeg van 1 meter. Ik denk dat daardoor de kans op doorslaan niet zo groot is omdat er weinig wind-invloed is.

Dus mijn vragen:
1 Is een spouw echt nodig en hoe maak je die (door blokjes of latten achter je regelwerk te plaatsen?)
2 Moeten er echt stootvoegen opgemaakt worden tbv ventilatie
3 Klopt de volgorde dampopen-isolatie-dampremend-afwerking
4 Moeten er echt gleuven in de betonnen vloer gemaakt worden tbv afwatering? Er zit overigens geen kruipruimte onder de garage vloer.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Fiesiekus

  • #2
Die open stootvoegen zou ik in de onderste stenenrij aanbrengen. Dan heb je zowel de extra ventilatie als de afwatering uit de spouw.

Verder kloppen je ideeën; wel zou ik dampremmend vervangen door dampdicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu