Glasweefselbehang verven geeft lelijk effect

Smiter

  • #1
Goedemiddag,

We hebben afgelopen donderdag een kamer behangen met (dun) glasweefselbehang, zodat dit als ondergrond gebruikt kan worden voor het verven.

We hebben nu 2 lagen onverdunde latex gesmeerd (Histor Superlatex), maar het lijkt erop of de latex niet goed pakt ofzo. Op sommige plekken is de verf goed dekkend en op sommige plekken zie je alleen de structuur van het behang.

Ik heb al een beetje zitten Googlen naar dit probleem en kom verschillende dingen tegen. Te weinig lijm gebruikt bij het behangen, 1e laag latex met verdunde latex doen etc. Dit zijn echter allemaal tips die handig zijn voordat is begonnen met verven :-(

Misschien heeft iemand DE tip voor mij wat ik nu kan doen, nadat er al 2 lagen opzitten!? Alvast bedankt.

Groeten Martijn
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Indien u onbewerkt glasweefsel verwerkt moet u dit na inbedden op de ( met verdunde latex voorgestreken ) ondergrond nogmaals narollen met lijm, zodat de structuur volledig wordt opgevuld. Daarna, na goede doordroging, een craqueleervrije muurverf gebruiken.

U heeft vermoedelijk deels de ondergrond verzadigd en deels niet, hetgeen zich uit in een vlekkerig geheel.

Die tips had u beter voordat u begon toe kunnen passen.

Helaas is hier niet veel meer aan te doen. Opnieuw lagen latex aanbrengen verhelpt niets, want daarmee benadrukt u alleen de bestaande situatie.
Blijft over: verwijderen en volgens de regels het weefsel aanbrengen en afwerken.
 

Smiter

  • #3
Bedankt voor je reactie!
Ik twijfel of het wel helemaal onbewerkt is. ik heb de verpakking (Sencys glasvezelbehang) er even bijgepakt en daar staat op dat het geimpregneerd is.

Ook als ik naar de gebruiksaanwijzing kijk op de verpakking zie ik daar niks staan over het narollen van lijm.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Voorbewerkt glasweefsel. Heeft u dit, dan heeft u de ondergrond onvoldoende voorgelijmd. Mogelijk door het sterk inzuigen van de ondergrond waardoor na droging het weefsel niet geheel is ingebed in de lijm.

Helaas kunnen wij vanaf deze plaats niet raden of men onbewerkt of bewerkt glasvezel heeft gebruikt. Vandaar de meest voor de handliggende oorzaak als eerste.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu