Glasvliesbehang stotend plakken?

AbbY

  • #1
Hallo,

Heb glasvlies behang aangeschaft voor de woonkamer,op de rol zit een informatievel waarop een mooie foto staat van de gemakkelijkheid van t plakken zo van de rol afrollen,afsnijden klaar!

Maar er staat ook een symbool op dat dit behang stotend(om en om) moet worden geplakt,2 pijlen in tegengestelde richting,het is een effen behangsoort.

stotend plakken dus??
 

Fbakkum

  • #2
Lijkt mij duidelijk, dan toch ???
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Stotend staat voor tegen elkaar aan plakken zonder overlapping
 

AbbY

  • #4
Boertje125 schreef:
Stotend staat voor tegen elkaar aan plakken zonder overlapping
Ja das duidelijk bedoel stortend
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Is dat geen typefout op de verpakking ?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Nee. U verwerkt het vliesbehang STORTEND. Hiermee wordt bedoeld dat dat elke volgende baan andersom moet worden aangebracht. Dat is de betekenis van de twee tegenover elkaar staande pijlen.

U nummert elke baan aan de BOVENZIJDE, en u zet een potloodstreep over de baanbreedte.

Stortend plakken wordt gedaan om kantverschillen op te heffen. Elke kant komt dus met dezelfde zijde weer tegen de vorige baan.

U plakt het vliesbehang wel degelijk STOTEND, dus niet overlappend. Dit doet wel u indien u bij een uitwendige hoek weer volkomen recht moet worden indien dit niet het geval is ( controleer met de waterpas ). Dit gaat als volgt:

Plak de volgende baan waterpas op een loodlijn die 2cm minder breed is uitgezet dan de breedte van het glasvlies. Hierdoor komt dus de overlap 2 cm over de vorige baan. Snij nu met een scherp afbreekmes langs de waterpas beide banen door.

Trek de banen bij de naden iets los, zodat de strook die is doorgesneden verwijderd kan worden. Vouw de beide banen weer terug en u heeft een messcherpe aansluiting en kunt weer volkomen waterpas verder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu