Glasisolatie folie

Werkman

  • #1
Ik lees dat je vanaf komende woensdag bij de Aldi glasisolatie folie kunt kopen. Daar staat dit:
Glasisolatie folie
Vermindert warmteverlies en condensatie. Makkelijk zelf aan te brengen. Afmetingen: 150x500 cm. Incl. 25 m tape.
Op https://www.nudge.nl/blog/2012/10/22/geen-dubbel-glas-gebruik-vensterisolatiefolie/ kun daarover meer lezen.

Dit folie moet je over het raam spannen en rondom luchtdicht vastplakken op het kozijn. Tussen het folie en het glas bevindt zich dan een spouw van enkele cm's. Bij enkel glas zal dit wel een aardige besparing op het gasverbruik moeten opleveren. Mijn huurwoning, bouwjaar 1986, heeft geen HR++-glas, maar overal gewoon dubbel glas en is goed geïsoleerd (Energielabel B), mijn jaarlijkse gasverbruik is rond de 650 kuub per jaar. Verder zit er een HR-combiketel in deze woning. Zou het toepassen van glasisolatiefolie op het kozijn over het raam ook in mijn geval nog wat extra besparing opleveren?
 

Werkman

  • #2
Nu heb ik dat folie bij de Aldi gekocht en op het raamkozijn geplakt. Maar het is wel erg dun en raakt gemakkelijk beschadigd. Nu kun je bij het postorderbedrijf Conrad ook van dat soort isolatiefolie kopen. https://www.conrad.nl/nl/p/tesa-the...parant-l-x-b-4-m-x-1-5-m-1-stuk-s-544044.html.

Mijn vraag aan jullie is of dit Tesa-raamisolatiefolie sterker is en minder snel beschadigd raakt dan dat folie van de Aldi.
 

Tiho

  • #3
Hou je geld in je knip. Dat spul is gewoon weer nieuwe onzin.
 

Werkman

  • #4
Waarom is dat onzin? Tussen het raam (dubbel glas) en de folie zit een spouw die voor extra isolatie zorgt. We weten immers dat stilstaande lucht een isolerende werking heeft. Juist in tijden van bezuinigingen en hogere huren wil ik proberen nog minder gas te verstoken dan nu het geval is. Ook al verbruik ik nu ook maar 650 kuub per jaar, de uitdaging is het verbruik te verlagen naar maximaal 500 kuub per jaar.

Op het lage raam bij de vloer heb ik d.m.v. dubbelzijdige plakband radioatorfolie geplakt met de reflecterende zijde aan de kamerkant. Daaroverheen heb ik het folie geplaatst, zie onderstaande afbeelding.

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Het zal misschien wel iets schelen, maar daar ga je echt geen 150 M³ gas mee besparen.

Dan kun je beter een paar dikke truien en thermo ondergoed kopen en flink dikke sokken bij die zelfde winkel.
En dan de verwarming niet hoger zetten dan 10 graden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu