Gipsplaten tegen dakbeschot??

M2jeff

  • #1
Ik wil mijn zolder gaan afwerken met gipsplaten. Deze gipsplaten komen tegen de schuine kant aan van het dak. Dit gedeelte bestaat uit houten platen. Is het mogelijk om gipsplaten direct op dit hout te bevestigen??
Deze platen worden later gestuct.

Zoja welke gipsplaten kan ik hiervoor het beste gebruiken?
 

Beau ter Ham

  • #2
Mijn plafond is zo afgewerkt. Er zijn plafondplaten gebruikt met een ronde kant en die zijn direct op de aftimmering geschroefd (van die groene platen). Daarna zijn ze gespoten.

Wat ik me afvraag is hoe diep je mag schroeven ? Er zit toch dampdoorlatende folie onder de aftimmering ? Of zit daar nog iets tussen ??
 

M2jeff

  • #3
Onlangs was er bij een tv programma een klus waarbij ze constructieplaten hebben gebruikt. Deze platen bestaan uit een laag beton, isolatiemateriaal en weer laag beton. Deze platen zijn in verschillende diktes te verkrijgen. Mijn oog is hierop gevallen, alleen zijn deze platen wel een stuk duurder dan gipsplaten.
Heeft iemand ervaring heeft met deze platen??
 

Beau ter Ham

  • #4
Waarom zou je die gebruiken ?? WIl je het alleen optisch afwerken ??
Platen met beton erin gebruik je volgens mij alleen voor constructieve doeleinden, als vloer oid.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Gipsplaten tegen houten platen schroeven is geen enkel probleem. Het zou inderdaad kunnen dat er isolatie achter het hout zit, waardoor je (als het goed is) een dampremmende folie achter de houten platen hebt. Als je je gipsplaatschroeven niet te lang neemt, lijkt mij dat geen probleem.
 

M2jeff

  • #6
Deze constructiepanelen worden gemaakt van hoogwaardig drukvast XPS schuim en zijn tweezijdig voorzien van een toplaag van cementmortel en glasweefsel.

Gezien de kosten ga ik wel voor de gipsplaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu