Gipsplaten op bestaande plafond schroeven?

Vangrosssel

  • #1
Hallo,

Nu het dak van mijn schuur gerepareerd is wil ik tegen het bestaande plafonds gipsplaten schroeven. Ik weet alleen niet of dit de gipsplaten op de lange termijn ten goede komt ivm een hoge luchtvochtigheid in de schuur.



Moet ik het huidige plafond verwijderen en een nieuwe constructie maken van vuren latten (22x50mm) om daarop de gipsplaten te schroeven of kan ik het huidige plafond laten zitten en daar rechtstreeks de gipsplaten op schroeven?

Groeten,

Tinus!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als d4e planken goed vast zitten is er niets op tegen de gipsplaten er zo op te schroeven.
Gebruik de groene gipsplaten, die kunnen beter tegen vocht en zorg voor ventilatie van de schuur en als het even kan ook voor een beetje verwarming.
Het vochtgehalte zal dan snel minder worden.
 

Vangrosssel

  • #3
Hoi Jan,

Bedankt voor je antwoord. De planken zitten inderdaad goed vast, dus dat scheelt me weer wat werk. Weet je toevallig of de groene gipsplaten goed te beschilderen zijn? met muurverf voor buiten ofzo?

Groeten,

Tinus
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is een gelukje.
Op de planken eerst een dampdichte folie spannen om te voorkomen dat er vocht tussen de gipsplaten en het dak komt, het beste is ook die tussenruimte te ventileren of het dak van boven isoleren.
E.e.a. afhankelijk waar u de schuur voor wilt gebruiken.

Volgens mij ze gewoon met goede latex te sausen.
 

Vangrosssel

  • #5
Inmiddels heb ik er voor gekozen om het dak af te werken met gipsplaten.

Nu wil ik de muren af werken. Hiervoor heb ik de muren afgetimmerd met vuren houten latten, die ik twee keer in de menie heb gezet.

Ik twijfel over het materiaal waarmee ik de muren wil afwerken. In eerste instantie wilde ik dit doen met groene gipsplaten. Maar mijn voorkeur gaat uit naar underlayment van 9mm dik. Probleem: van de grond trekt er regelmatig vocht in de muren (vandaar dat ik de houten latten waarmee ik de muur wil aftimmeren in de menie heb gezet).
Is underlayment tegen de vocht bestemd uit de muur?

Ik hoor het graag!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu